Infiintata in 2010 de Simion Buia, Academia de Fotografie si-a propus inca de la inceput sa fie un spatiu de intalnire intre specialisti, profesori, fotografi si cei care doresc sa invete atat tehnica cat si estetica sau business. Cursurile sunt gandite ca o incursiune intensiva alaturi de profesionisti pe teme care acopera bagajul de cunostinte si abilitati necesare formarii ca fotograf. Cursurile sunt pentru orice nivel de pregatire (incepator, intermediar, avansat) si imbina teme precum practica fotografica intensa in domeniul tehnicii digitale, a editarii de imagine si a luminii de studio, PR, management sau drepturi de autor.

septembrie 2014

Parteneriat cu BenQ

Benq Romania a devenit partener educational, sponsorizand Academia de fotografie cu Monitorul profesional PG2401PT, unul dintre top 10 monitoare de editare din lume, cu panel IPS, rezolutia 1920X1200 si spatiul de culoare AdobeRGB. Beneficiarii directi sunt cursantii de la Adobe Photoshop si Adobe Lightroom.
BenQ este un pionier important în această eră a convergenţei digitale, distins prin filosofia sa unică “Enjoyment Matters”..

iulie 2014

Cursuri pentru copii

Portofoliul Academiei de fotografie contine de acum si cursuri de fotografie pentru copii, cu varsta intre 9-14 ani. Grupurile sunt formate din maxim 8 copii, fiecare dintre ei va primi atentia cuvenita. Fiecare copil va exersa cu un aparat foto pus la dispozitie de Academia de Fotografie, ca atare nu e nevoie sa cumparati copilului un aparat foto. Cursurile sunt organizate in timpul saptamanii si in week-end la partenerul nostru Carturesti Bucuresti.

2013

Cursuri în țară

Focusul anului 2013 a fost pe oferirea cursurilor Academiei de Fotografie pasionatilor din colturi distincte ale tarii – prin parteneriate strategice cu Fotogenica si Photo Romania Festival sau prin organizare proprie, fotografi din Cluj si Timisoara au avut parte de experienta de invatare si intalnirea cu trainerul principal al scolii, Simion Buia.

ianuarie 2012

Parteneriat cu Sony

Sony a devenit intr-un timp foarte scurt lider in echipament foto prin inovatia camerelor mirrorless pe care le pune la dispozitie cursantilor Academiei de Fotografie. In sprijinul cunoasterii noi tehnologii, Academia de Fotografie si Sony Romania si-au unit fortele si au oferit o serie de workshop-uri in Bucuresti si Iasi despre tehnica mirrorless.

Sony Romania pune la dispozitia participantilor la cursuri echipament de ultimă generație printre care și aparatul Mirrorless Sony a7 Full Frame, cu obiectivul 55mm F 1.8 Carl Zeiss.

Aici puteti consulta lista echipamentului de la Academia de fotografie.

octombrie 2010

Academia de Fotografie

Dupa cursuri tinute in studio-ul propriu sau ca invitat in spatiile partenerilor precum F64, Simion Buia a infiintat Academia de Fotografie, concept construit cu sprijinul managerului cultural Raluca Bogdan.

2007 - 2009

Epson Print Academy

Revenit in Romania dupa ce a invatat si practicat fotografia profesionista in Germania, Simion Buia si partenerii sai au adus in Romania Epson Print Academy – un concept international si un standard de printing pentru fotografi. Peste 300 de fotografi si graficieni au invatat si exersat workflow-ul de la fotografie la print in sesiunile de workshop EPA. Partenerii au fost: Epson, Adobe, Nikon, Apple, XRite, Nik Software si Eizo.

Dobanditi cunostinte & abilitati:

Fotografie 100%
Compozitie 70%
Lumina 80%
Studio 80%
Portret & Beauty 70%
Fotografia pentru copii 100%
Photoshop & Lightroom 80%
Colormanagement 70%
Pot spune ca a fost exact ceea ce aveam nevoie in acest moment. Intr-un interval scurt de timp am inteles foarte multe notiuni tehnice despre fotografie (subliniez ca nu stiam absolut nimic despre acest domeniu). Este un curs intensiv, foarte practic, interactiv, antrenant, sustinut cu mare pasiune de Simion Buia. Probabil ca pasiunea lui pentru ceea ce face a fost un punct important in aprecierea cursului. Pe scurt – mi-a placut foarte tare!
Roxana Paun- specialist marketing, absolvent al cursului Fotografia pentru incepatori
Simion Buia, un fotograf profesionist de la care stiam ca am ce invata.
Bogdan Petre- blogger, absolvent al cursului Beauty & Glamour Photography on Location
O experienta inedita, un workshop de la care am plecat cu multe fotografii reusite! Recomand tuturor!
Calin Stan- blogger, absolvent al cursului Beauty & Glamour Photography on Location
O experienta pe care eu am numit-o “my first real photo shooting”. Imi place sa cred ca s-a apropiat cel mai mult de o experienta profesionista din bransa.
Daniel Pintilie- absolvent al cursului Beauty & Glamour Photography on Location