Descriere

Acest curs intensiv se adresează copiilor / adolescenților care au „habar” de fotografie, dar nu știu cum să vadă, să audă, să vorbească, să gândească „fotograficește”. Și atunci vor fi antrenați un week-end.

Nu e pentru începători, e pentru începători avansați.

Curs foto pentru copii - 2 zile - sâmbătă & duminică

17+18 noiembrie/ 200 Lei

Formular înscriere

 

Ce învață copilul în 2 zile?

Să vadă! Majoritatea imaginilor sunt ultra-plictisitoare. Nu au sare și piper. Sunt făcute în fugă, neglijent. La acest curs vom învăța să creăm imaginea cu ochiul minții, mixând răbdarea cu inteligența vizuală. Cursanții vor afla cu stupefacție că o fotografie e bidimensională, iar noi, oamenii, până și cei din „familia tradițională” – vedem tridimensional. Ei bine, pentru a realiza o imagine bună trebuie mai întâi să o „vadă”, apoi să o compună și finalmente să o facă!

Să audă! Eu, ca mentor, le voi spune prin cuvinte ușor sofisticate dar extrem de exacte și pe un ton plăcut ce, cum, când și în ce fel să vadă, să compună, să înțeleagă fotografia. Cursanții trebuie să aibe urechi să audă!

Să vorbească! Da da, fotografia e un limbaj de sine stătător. Două zile sunt puține pentru a vorbi bine, dar abc-ul prescurtat poate fi un început necesar și util.

Să gândească! Unde nu-i cap vai de picioare! Ce folos să faceți fotografii în superbele locuri de vacanță pe care le descoperiți – vorba președintelui: „pas cu pas”, dacă nu vă întoarceți cu imagini OK-ish?! O fotografie, chiar și un snapshot (instantaneu), trebuie gândit(ă). În cele 2 zile vă ofer câteva hint-uri. Dacă le luați în serios – va fi bine. Dar numai dacă exersați!

Aparatul foto! Incepătorii au sute de întrebări legate de aparatul foto, avansații au mii. Veniți cu întrebările, nelămuririle, curiozitățile voastre la mine. Cursul foto e pentru a învăța. Dacă nu aveți un aparat – vă punem noi la dispoziție, no problem.

Ce mai aflați la curs? Definiții, precum: diafragma / timp de expunere / sensibilitate ISO / rezoluție / plan vertical / plan horizontal / punct de stație / distanța focală / focalizare / profunzime de câmp / obiective / zoom / balans de alb / Jpeg / RAW / histograma / Kelvin / lumină / framing / diagonale / RGB.

Dar nu le luați așa strict, totul e să nu le uitați. Niciodată!

Info

Cursul este structurat pentru copii cu vârsta între 7 – 16 ani.

Perioada curs: 17+18 noiembrie

Locația: Muzeul Satului „Dimitrie Gusti”.

Ore de curs: 10:30 – 13:00

Cost curs: 200 Lei. Plata se face la fața locului.

Înscrierile se fac via Formular înscriere.

Curs foto pentru copii - 2 zile - sâmbătă & duminică

17+18 noiembrie/ 200 Lei

Formular înscriere

Partener educațional

Sony România – pune la dispoziție aparatele de fotografiat pentru copii.

 

Despre trainer

Simion Buia a studiat estetica fotografiei la Kunstakademie Düsseldorf, clasa Prof. Thomas Ruff. Acum trăiește la Berlin. Are un copil minunat, Martha, pasionată și ea de fotografie, dar mai ales de bucătărie. Câteodată vine și ea la cursuri, vedeți că vorbește mult…!

Proiecte fotografice // click!

Romanian Actors

 

 

Curs foto pentru copii – 2 zile – sâmbătă & duminică

 • Data curs
  17 & 18 noiembrie
 • Trainer
  Simion Buia
 • Ora
  Sâmbăta & Duminica h: 10:30 - 13:00
 • Cost
  200
 • Locuri disponibile
  Au rămas 3 locuri