Acum o vreme mi-am propus să organizez prima tabără de fotografie, într-o zonă extrem de frumoasă, în județul Covasna.

Martha, fiica mea, îndrăgostită de cai și călăreață de vreo 2 ani, mi-a recomandat să introduc și orele de călărie în tabără.

Ulterior mi-a venit ideea să fac o tăbără total atipică, așa că organigrama s-a extins cu natație la piscina sportivă din Sfântu Gheorghe, iar la scurt timp cu Ateliere de gătit.

Și uite-asa m-am înhămat la o treabă complexă, din care toți, dar absolut toți vom avea de învățat.

E bine!

Următoarea tabără e intre 1-7 septembrie, mai sunt 2 locuri libere, costă 1600 lei+tva.

Trebuie să știți că ne e o tabără „tradițională”, cu peste 30 de copii…

La noi sunt doar 14.

Nu se mânâncă dulciuri făcute industrial (magazin), doar clătite cu gem de casă.

Nu se servește masa ca la restaurant, ci fiecare își ia carnea de pe grătar, pâinea din toaster, untul din frigider, și în general toată lumea participă la pregătirea hranei, facerea focului, spălarea vaselor.

Nu vindem lux. Nu se doarme în puf. Nu se mănâncă ca la mama acasă.

Copiii cu fițe va trebui să se gândească bine dacă locul lor poate fi în această tabără. Odată ajunși aici – vor fi solicitați să se integreze unui spirit de echipă, unde individualismul negativ nu-și are locul.

Telefonul poate fi utilizat doar 30 minute/ zi, intre h: 21-21:30.

Primesc multă atenție, combinată cu reguli de disciplină, timp liber și seri de filme artistice.


Ieri 14 copii de 8-11 ani au sosit în tabăra vieții, unde învățăm Fotografie / Călărie / Socializare / Comunicare / Medierea certurilor & potolirea spiritelor nejustificate de „căpitan” – deprindere întâlnită la unii copii care se cred mai „tari” decât alții.

Azi l-am filmat pe Matei, pentru a doua oară pe cal (după ziua de ieri), sub bagheta maestrei în echitație Nagy Eszter.

Toți copiii au primit lecții individuale de călărie, progresul e vizibil, iar la sfârșitul taberei vor rămâne cu o amintire – știu, sună banal, dar e absolut adevărată: de NEUITAT.

Toți copiii vor învăța să fotografieze „ca lumea”, să „vadă” fotografia, să înțeleagă ca 99% din toate fotografiile pe care le fac, în general, oamenii – sunt lipsite de valoare artistică.

Concluzionând: lecțiile de călărie te țin o viață, în șa, cu condiția să ai echilibru fizic și să fii echilibrat emoțional. Trainingul de fotografie îți dezvoltă simțul vizual și de observare, Atelierele de gătit te fac să respecți mâncarea și munca depusă în obținerea hranei, socializarea te introduce sau exclude din societate, în funcție de nivel și abordare.

Priviți aici o lecție individuală de călărie, cu un cal ultra-iubitor de copii, inteligent, și o antrenoare pe măsură.