Descriere

Simion Buia vă propune un curs foto intensiv pentru copii / adolescenti și părinți, nivel începători + avansați, timp de 3 zile, vineri + sâmbătă + duminică, intr-un loc feeric, neobișnuit, senzațional: Lacul Sfânta Ana.

Se va locui la Camping, sub cerul instelat, se va dormi în cort, ne auto-gospodărim cu mâncarea, în fiecare seară facem foc, prăjim slănină cu ceapă sau ce vrea fiecare, va fi nemaipomenit!

Și, desigur, mâncăm fotografie pe pâine!

Dacă nu ați mai fost cu cortul, sau ați fost demult – e timpul să vă revigorați imaginația.

Campingul e curat, are duș, toalete. Nu are electricitate. Primim din partea casei câte o roabă de lemne/seară și apă potabilă Perla Harghitei.

Cursul se adresează copiilor si parintilor, bunicilor sau tutorului indiferent de varsta, sex si religie, dornici să fie inițiați în arta si tehnica fotografică. E vorba de un curs de inițiere complet, cu multe lecții, pentru începători și avansați! Începem cu deschiderea apetitului în domeniul fotografic, vorbim despre descoperirea „ustensilelor” fotografice, despre diferența între un aparat de fotografiat și un telefon, despre înțelegerea aportului unei camere foto în realizarea unor fotografii excelente, altele decât cele realizate cu telefonul sau tableta, ajungând la exerciții fotografice complexe si, mai departe, la  „gândirea fotografică”.

 

Atelierele de fotografie au loc pe tot parcursul zilei, pentru a prinde inclusiv amurgul, ora albastră, poate chiar și lumina lunii sau iluminarea de la focul de tabără. Lecțiile sunt explicate și exemplificate clar, urmând să ajute copilul/adolescentul/maturul în formarea unei gândiri fotografice aplicate și, desigur, în cunoașterea „mânuirii” corecte a aparatului de fotografiat, a setărilor programelor semiautomate (Prioritate de timp // Prioritate de diafragmă // setarea corespunzătoare ISO). Vom pune accent si pe încadrarea subiectului în contextul expunerii.

Cursurile au loc pe tot parcursul zilei, fie in zona de Camping, dar mai ales in micile escapade in natură la Lacul Sfânta Ana și îmrejurimi. Fiecare participă în funcție de dorința, disponibilitate, stare de bine.

Ideea acestui curs e implicit de socializare între copii și copii, pârinți și părinți, copii și părinți. Pe lângă fotografie cu toții vom mai învăța și alte lucruri unul de la celălalt.

E un curs non-formal, în natură, la un preț corect, cu un profesionist.

 

Cursul de week-end are loc doar dacă sunt minim 6 persoane (copii+părinți) înscrise. Toți participanții plătesc aceeași sumă, toți beneficiază de curs.

Dacă doriți să afle și alții despre acest curs, vă rog distribuiți, cu mulțumirile noastre!

Info

Perioada curs: 22-24 iulie

Total: 3 zile 

Număr participanți: minim 6

Locația: Camping Lacul Sfânta Ana

Ore de curs: 10 – 22

Cost curs: 450 Lei / persoană / include: cursul, locul la Camping, parcarea mașinii. Nu include: cort, sac de dormit, saltea, mâncare etc.

Cum plătesc: Revolut sau Cash

Mentor:  Simion Buia

Contact / Whatsapp: 0763654920

 

Curs foto copii și părinți - 3 zile / Lacul Sfânta Ana

 

Formular înscriere

 

Agenda

 

  1. Primii pași – tehnica necesară: aparatul foto, obiectivele, blitzul, filtre, cardul de memorie, sistemul de funcționare, explicarea Meniului: Prioritate de Diafragma // Timp de expunere // ISO // Modul Manual // Modul Auto. Aceasta va fi lecția cea mai plictisitoare, dar necesară.
  2. Practică fotografică utilizând diferite Programe / Moduri / Scene ale aparatului foto
  3. Lumina, umbra și efectele lor asupra imaginii. Setarea ISO & Timpul de expunere adecvat
  4. Prioritatea de diafragmă – cum și când se utilizează în contextul expunerii. Compoziția – noțiuni teoretice si practice: Regula treimilor; Linii conducătoare în cadru; Planuri: prim plan, plan secund, fundal

 

Ce trebuie să aduceți la curs

Aparat foto + Obiectiv + card memorie + bateria încărcată

Ce trebuie să aduceți la Camping

Cort, sac de dormit, saltea gonflabilă, mâncare, jocuri pt copii, jocuri pentru părinți etc.

Despre trainer

Simion Buia a studiat estetica fotografiei la Kunstakademie Düsseldorf, clasa Prof. Thomas Ruff.

Proiecte fotografice // click!

Romanian Actors

Weekend foto la Lacul Sfânta Ana pentru copii și părinți