Marti, 17 octombrie, ora 19

@ Point Cultural Hub

General Eremia Grigorescu 10

Am realizat un video-interviu cu domnul Martín Alonso Borrego-Llorente // Consul al Mexicului la Bucuresti, pe care va invit sa-l vedeti, apoi sa cititi urmatoarele randuri despre o expozitie de senzatie!

Ambasada Mexicului in România are placerea sa prezinte expozitia fotografica Diego și Frida – un zâmbet la jumătate de drum, alcatuita din 64 de imagini care surprind cuplul si, totodata, istoria turbulenta a unei tari care isi formeaza identitatea.

 

 

Expozitia surprinde cea de-a doua casatorie a cuplului si relatia cu lumea artistica a vremii. De asemenea, arata durerea si inrautatirea graduala a starii de sanatate a Fridei, apropierea sa de moarte si ultima fotografie a cuplului.

Ulterior, Gregorio Luke sustine conferinta Frida, viata si opera, prin intermediul unei prezentari multimedia interactive.

Diego si Frida – un zâmbet la jumătate de drum, Ambasada Mexicului in România, Gregorio Luke este un expert renumit si promotor al artei mexicane, a fost director al Muzeului de Arta Latinoamericană din Los Angeles si creator al emisiunii Dentro del Arte, transmisa in Mexic si USA.

 

Frida Kahlo (1907-1954) este una dintre cele mai recognoscibile artiste din lume și un simbol al feminismului. Căsătoria cu Diego Rivera i-a transformat pe cei doi în cel mai emblematic cuplu din istoria artei mexicane, care continuă să fascineze și astăzi. Ambasada Mexicului în România organizeză numeroase evenimente, în București și Timișoara, sub numele de Frida Kahlo’s Festival pentru a familiariza publicul român cu experiențele din viața celor doi artiști mexicani.