Intro

 

Fotografii amatori si profesionisti stiu demult ca orice imagine trebuie editata, uneori chiar reeditata, utilizand diferite soft-uri de „imbunatatire” a imaginii.

Practic, pixelii in RGB prind „stil”: contrast, luminozitate, claritate, culori. Totul devine mai „wow” – deseori chiar in detrimentul imaginei originale.

Chiar si asa, dupa ce facem o fotografie, cu telefonul sau aparatul foto, Compact, Mirrorless sau DSLR – incercam sa o infrumusetam, cu ajutorul unor programe de editare. Cel mai popular si competitiv soft este Adobe Lightroom, ajuns de cativa ani la editia CC, care poate fi achizitionat sub forma de abonament la 9,99 USD/luna, impreuna cu Adobe Photoshop.

Majoritatea fotografilor au nevoie de mult timp pana editeaza imaginile selectate in prealabil, deoarece „ispita” jocului cu transformarea pixelilor e mare…! Si uite cum poti petrece chiar si 15-20 minute cu editarea unei imagini.

Nu putini fotografi care isi castiga existenta din fotografie doresc sa ofere clientilor diferite „efecte”, prezentand acelasi fisier in alb-negru, color sau alte nuante, conform viziunii fotografului.

Adobe Lightroom este foarte bun pentru aceste editari deoarece se poate dubla imaginea si edita in nenumarate feluri, apoi imaginile pot fi grupate pentru o prezentare ideala si rapida.

 

Lightroom Presets

Pentru a va usura munca va recomand sa creati in Adobe Lightroom cateva zeci „formule estetice personale”, numite Presets. Le puteti face chiar voi, foarte simplu si usor, editand pur si simplu o imagine si apoi salvand-o ca New Preset. Asa am facut si eu cu cativa ani in urma, si de atunci clientii mei nu mai asteapta 3 saptamani pana primesc imaginile editate de la o nunta, botez sau eveniment, ci doar 3 zile maxim. Va puteti face zeci, sute de Presets, personalizandu-va astfel stilul fotografic si eficienta unui workflow.

 

 

Constrastly Lightroom Presets

Nu toata lumea este dispusa sau creativa pentru a-si face propriile Presets, iar in acest caz ele pot fi achizitionate si importate in Adobe Lightroom. Asa am facut si eu, cumparand online sute de Presets, pe care apoi le-am importat in Lightroom. Cum procedez: deschid imaginea in Develop si pun mous-ul pe orice preset, urmarind in fereastra Navigator cum se transforma imaginea. Daca-mi place fac click – si gata poza. E perfect editata, conform preset-ului, cu contrastul, luminozitatea, claritatea, reducerea de zgomot si multe altele, pe care le contine acea „formula”.

Contrastly ofera 1400 de Presets, iar pana maine acestea benefiziaca de o reducere de 96%.

In loc de 2500 USD costa 117.

 

The Deal

https://5daydeal.com/ref/JonPhillips/

 

Eu zic ca sunt niste bani nu bine, ci foarte bine investiti.

E o recomandare, de la mine, care le-am experimentat – spre voi, fotografi preocupati nu numai de imaginile clientului, dar si de timpul dumneavoastra liber.

 

Enjoy!