Firma AME design continua desfasurarea evenimentului Salonul Fotografului Roman prin lansarea celei de-a doua editii. Este un concurs de fotografie care se va finaliza cu o expozitie fotografica, deschisa pe toata durata lunii martie, in sala de expozitii Constantin Brancusi a Palatului Parlamentului. Atentia de aceasta data va fi indreptata asupra scolilor romanesti de fotografie, intr-o acceptie mai larga a termenilor, incadrandu-se in aceasta categorie si cursurile de mai scurta durata, chiar daca sunt doar teoretice sau doar practice, fie ca sunt tinute intr-o sala de clasa, fie ca sunt doar in aer liber, intr-o excursie facuta special in scopuri fotografice.

La aceasta editie sunt acceptati doar fotografii (romani sau straini) care au parcurs sau parcurg, pana la data inscrierii, un curs la o scoala romaneasca de fotografie. Fiecare participant poate trimite maxim doua fotografii, din care juriul va face cel mult doua selectii: o selectie pentru printare si o selectie pentru un album web. Un număr total de maxim 100 de fotografii, selectate din rândul câtor mai mulți fotografi, jurizate chiar de catre reprezentantii scolilor absolvite, vor fi printate intr-un format de aproximativ 70cm x 50cm, printate in tehnologia fotografica traditionala de realizare a fotografiilor (expunere si developare) si inramate in rame subtiri de aluminiu, extrem de apreciate de catre fotografi. La sfârșitul expoziției, tablourile vor fi donate autorilor fotografiilor printate. Participarea este gratuita, inclusiv pentru cei ale caror fotografii vor fi alese pentru a fi printate.

Inscrierea scolilor in acest eveniment se va face prin completarea unei cereri de inscriere (se poate descarca de pe site) cu informatii referitoare la aceea scoala. In functie de ponderea anumitor criterii, de exemplu, durata cursului, numarul de absolventi, vechimea scolii, etc., fiecarei scoli i se va aloca de catre organizator un anumit numar de tablouri, urmand ca reprezentantii acestora sa faca selectii ale fotografiilor propriilor cursanti, in limita numarului de tablouri primit.

Regulamentul acestei editii il gasi pe pagina oficiala a evenimentului: http://salonulfotografuluiroman.ro/editii/editia-2/ 

Pentru alte detalii, va stau la dispozitie pe email sfr@amedesign.ro sau la telefon 0722403777