„Introducere in fotografia de portret” – este un workshop intensiv de 4 ore recomandat fotografilor care doresc sa invete despre portretul de studio. Cursantii vor afla care sunt sistemele de flash profesionale si functionalitatea lor, se fac demonstratii de iluminare pe model explicandu-se pozitia corpului si efectul modelatoarelor de lumina in functie de fundal.

La workshop exista o parte teoretica urmata de exercitii concrete de fotografie, cu model. Imaginile realizate de cursanti pot fi folosite de acestia pentru promovare si portofoliu.

Daca nu aveti un aparat foto sau nu detineti un obiectiv de portret nu va faceti griji, partenerul nostru educational – Sony Romania – pune la dispozitia fiecarui cursant tehnica necesara.

Urmatorul workshop Introducere in fotografia de portret are loc pe 28 februarie 2015.

 

Si pentru ca nu trebuie sa ma credeti „orbeste” – iata un feedback si fotografiile realizate la workshop de domnul Dan Rențea, care a participat in data de 23.01.2015.

Modele: Ana-Maria Subtirica & Loredana Feraru.

 

Workshop Simion Buia Academia de fotografie

Cel mai interesant subiect pentru un fotograf îl reprezintă din punctul meu de vedere omul. Mesajul, emoția transmisă printr-o fotografie de portret depinde de un cumul de factori: lumini, fundal, machiaj, coafura, poziția corpului, etc. Însă cel mai important factor cred ca îl reprezintă capacitatea fotografului de comunicare cu modelul, inducându-i acestuia starea de spirit necesară pentru ca ședinta foto să fie una de succes.
Fiind un fotograf amator, sunt într-o permanenă căutare a cursurilor de fotografie atipice, în cadrul cărora să se pună accent pe practică. Cursul intitulat Introducere în fotografia de portret mi-a atras atenția din câteva motive aparent banale, care însă pentru mine au făcut diferența față de alte cursuri de fotografie la care am participat, respectiv:
Workshop Simion Buia academia de fotografie, portret
1.    Numărul de cursanți – când întâlnești fotograful care susține un astfel de curs în prezența a 3-4 persoane, este clar că totul este făcut din pasiune, accentul punându-se pe calitate;
2.    Echipamentele utilizate – au fost puse la dispoziția noastră pe tot parcursul ședinței foto, fiecare cursant având posibilitatea să combine luminile, să experimenteze;
3.    Secretele fotografului Simion Buia – aceste “rețete” ale fotografiei de portret ne-au fost dezvăluite cu umor fin, exemplele fiind reale, întâlnite de-a lungul carierei sale;
4.    Modelele – pentru cei care se îndoiesc de calitatea cursului, țin să precizez faptul că pe parcursul celor 4 ore am lucrat nu cu un model (cum era menționat în agenda), ci cu două;
5.    Suport de curs – acest aspect l-am lăsat intenționat la final pentru că suportul de curs este însuși fotograful Simion Buia. Întrebi și ți se răspunde, concret și punctual.
K-5 II-7
Recunosc faptul că formatul workshop-ului nu se înscrie în niciun format de curs de fotografie pe care să îl mai fi întâlnit până acum. Se spune că fotografia înseamnă 1% talent și 99% muncă. Ei bine, acest curs nu se abate de la această regulă.
Pentru cei care vor citi aceste rânduri, numele meu este Dan Rențea – Manager Proiect în cadrul unei societăți care s-a înfiinţat din nevoia abordării diferite a conceptului de training, într-o manieră profesională şi eficientă.
Workshop Simion Buia academia de fotografie, portret
„Which of my photographs is my favorite? The one I’m going to take tomorrow.” – Imogen Cunningham