Cursurile de fotografie pentru copii organizate de Academia de Fotografie contin multa practica, fiecare lectie tinandu-se in locatii diferite: Parcul Cismigiu, Muzeul Satului, Carturesti, inclusiv la frumosul Hotel Mercure din Capitala. Azi va scriu despre cea din urma locatie, unde cursantii – 6 fete extraordinare cu varste cuprinse intre 7 – 14 ani – au avut o experienta fotografica deosebita.

In prima parte am setat aparatele de fotografiat: sensibilitatea la ISO 200, Balansul de alb pe Daylight, Programul P, formatul 4:3. Cei care au lucrat cu Sony 7S si NEX-F3 au setat Prioritate de diafragma, ISO Auto, format 3:2.

 

Copyright by Simion Buia-2321

 

Directorul general al hotelului este Alina Fugaciu, un om frumos, deschis, bine organizat si bine intentionat, care s-a lasat repede convinsa de initiativa noastra de a oferi copiiilor de la curs posibilitatea de a fotografia cateva prajituri facute de cofetarul hotelului, si pe care la final sa le deguste.

Cand au venit prajiturile – fetele au inceput sa roiasca in jurul lor si s-au napustit sa le aranjeze si fotografieze. Cam asa:

„Totul sau nimic” – parea sa fie deviza, pana cand ne-am extins si la alte mese, am format grupe de cate 2 cursanti si am lucrat in liniste…

 


Culoarea cremei de cacao, bucata de zahar ars, felia de portocala, „petele” de dulceata – toate trebuiau sa prinda contur si importanta intr-o singura expunere!

 

Copyright by Simion Buia-2358

 

Cofetarul a pregatit 6 delicii culinare – fiecarui cursant revenind cate o prajitura aparte – urmand sa o fotografieze „in fel si chip”, sub supravegherea atenta a trainerului, care ocazional inregistra cate o secventa, de amintire si postare pe Blog.

 

 

Zoom-ul puternic e un „argument” tehnic important, iar display-ul de calitate e un „must have” pentru aparatele compacte care nu au viewfinder.

 

Copyright by Simion Buia-2427

 

Unde punem punctul de focus?

 

Copyright by Simion Buia-2393

 

Fiecare cursant a fotografiat cu aparatele oferite de partenerul nostru educational: Sony Romania. Majoritatea au avut aparate compacte cu Zoom si blitz integrat, precum Sony Cyber-shot DSC-WX200.

 

Copyright by Simion Buia-2426

 

Respectiv ruda lor mai mare: Sony Cyber-shot DSC-WX300.

 

Copyright by Simion Buia-01083

 

Cursantii mai experimentati au fotografiat cu un extraordinar aparat din gama Mirrorless, anume Sony Alpha 7s cu genialul obiectiv Zeiss 55mm f/1.8 si cu Sony NEX-F3 cu obiectivul de KIT 18-55mm.

 

Copyright by Simion Buia-00856

 

Prajiturile au fost puse pe diferite suporturi, invartite si fotografiate din varii pozitii. Fiecare cursant se plimba de la un set-up la altul, iar in Lobby-ul hotelului turistii se minunau nevoie-mare de aceasta actiune fotografica, care – analizand dupa zambetul lor din privire – nu le displacea.

 

Copyright by Simion Buia-00971

 

Unii cursanti au utilizat modalitatea de Scene din aparatul de fotografiat, obtinand astfel „o viziune aparte”:

 

Copyright by Simion Buia-01062

 

Sau asa:

 

Copyright by Simion Buia-01064

 

Prajiturile au fost plimbate prin tot hotelul, in cautarea luminii perfecte! Ba in Lobby, ba pe terasa, unii le-au pus pe scari, altii la baie ca sa se vada in oglinda…

 

Copyright by Simion Buia-2395

 

Cursantii au invatat cum sa perceapa lumina care cade asupra subiectului, si in functie de aceasta cum sa compuna o imagine cat mai echilibrata, in asa fel incat sa nu apara precum o „pleasca” fotografica, ci stilizata.

 

Copyright by Simion Buia-2406

 

Acest workshop de fotografie indeamna la fantezie, tinand totusi cont de o „unealta” – aparatul de fotografiat & obiectivul aferent. Fantezia este cea care seteaza limitele esteticii, intrucat subiectul – prajitura – avea deja savoarea ei, la propriu si la figurat.

 

Copyright by Simion Buia-2317

 

Pentru a obtine o profunzime de camp extrem de redusa am fotografiat cu obiectivul Zeiss de 55mm la diafragma cea mai deschisa: f/1.8. Efectul e surprinzator!

 

Copyright by Simion Buia-2418

 

Cum fotografiem o prajitura? De sus? De jos? Lateral? Perspectiva este unul dintre cele mai importante lucruri in fotografie. Astfel ca am experimentat…

 

Copyright by Simion Buia-00910

 

Fundalul si reflexiile au fost o alta tema abordata. Pentru a „pacali ochiul” am utilizat tertipul oglindirii cerului si a cladirii in geamul care acopera masa, dobandind astfel o pespectiva dinamica.

 

Copyright by Simion Buia-00752

 

The End

Multumim Alina Fugaciu pentru gazduire! Multumim cofetarului pentru prajituri! Multumim Georgiana Vladescu pentru organizare!

 

Urmatorul curs

Academia de Fotografie a programat urmatorul curs – Fotografia pentru copii – intre 3 – 25 octombrie

Inscrierile se fac via Formular inscriere in josul paginii, sau telefonic, la: 0763 654 920 / Simion Buia

Se poate plati prin Online banking, Transfer bancar sau Cash direct la sediul Academiei de Fotografie

Fotografia pentru copii - curs foto in week-end

3 – 25 octombrie / Dureaza 1 luna / 8 intalniri / 16 ore / 4 week-end-uri / la Carturesti

Formular inscriere