VAMA SUB LUMINI DE OSCAR, 18-27 august 2017

Prima expoziţie de fotografie subacvatică din Europa, vernisată la Vama Veche

COMUNICAT DE PRESĂ

Pe 24 august, de la ora 17:30, în piscina de la Vila Maris din Vama Veche se va vernisa, pentru prima dată în România şi chiar în Europa, expoziţia subacvatică de fotografie colectivă „VSLO Aquatic”, realizată cu sprijinul Aqua Carpatica.

Cele 12 imagini prezentate cu acest prilej au fost realizate de o parte dintre lectorii care predau cursuri de fotografie la „Vama Sub Lumini de Oscar”, printre aceştia numărându-se: Vali Bărbulescu, Vlad Eftenie, Nicolae Coşniceru, Cătălin Săvulescu şi Cornel Lazia.

Va fi pentru prima dată când publicul va putea vizita o expoziţie sub apă, folosind echipamente speciale de snorkeling şi scufundare, puse la dispoziţie gratuit de organizatori. Tema expoziţiei este una liberă, iar cei prezenţi se pot bucura de o inedită perspectivă a fotografiilor printate de Canon special pentru un asemenea vernisaj.

Până atunci însă, în această seară, de la ora 21.00, la scena Acolo Bar, Lightwave Theatre Company prezintă un spectacol de teatru cu păpuşi în mărime naturală şi revine la VSLO, asa cum o face de patru ani. De asemenea, workshopul pe care îl va desfăşura la festival la va fi unul ce va include construcţia unei păpuşi pe care participanţii o vor mânui într-un moment artistic pe scena festivalului în ultima seară, sub supravegherea celor din Lightwave.

În ediția a 8-a a Festivalului „Vama Sub Lumini de Oscar” au loc cursuri de fotografie de stradă, instantanee cotidiene, 4×4 mud photography, fotografie conceptuală, fotografie de nud (doar pentru fotografii +18 ani), fotografie de produs, fotografie de teatru, portret de mireasă, fotografie de observare cu telefonul mobil sau cursuri de retușare a imaginilor în Photoshop. Lectorii care predau sau care fac prezentări sunt profesioniști în lumea imaginii și a fotografiei, nume recunoscute pe plan național și chiar pe plan internațional! De la Marian Sterea și Florin Ghioca la Nicolae Coșniceru sau Cristian Crisbășan, de la Michail Moscholios (Grecia), Olav Urdahl (Norvegia) la americanul Chris Suspect, lectorii de anul acesta se vor strădui ca pe parcursul workshopurilor şi seminariilor pe care le susțin să îi îndrume pe cei înscriși în așa fel încât să învețe bazele unora dintre cele mai sensibile, complicate sau impresionante stiluri fotografice. De asemenea, după fiecare curs vor avea loc întâlniri, proiecții și analize de portofoliu cu imaginile realizate la partea practică a workshopurilor.

Și pentru că de câțiva ani VSLO nu înseamnă numai fotografie, și la această ediție se organizează cursuri gratuite de film, teatru, muzică, pictură și modelaj tradițional, cu lectori specializați care vor prezenta rezultatul muncii lor sub forma unor vernisaje, scurtmetraje sau momente de teatru.

Despre „Vama sub lumini de Oscar”

Vama sub lumini de Oscar” înseamnă şapte ediţii în care iubitorii artelor vizuale moderne au fost provocaţi să înveţe şi să experimenteze cele mai noi, mai complexe şi mai profesioniste tehnici în domeniu. Începută în 2010, povestea festivalului este „scrisă” an de an în miile de imagini realizate de către pasionaţii de fotografie şi film la Vama Veche. În prezent, festivalul „Vama sub lumini de Oscar” este cel mai mare festival de arte vizuale din România şi adună an de an sute de pasionaţi, atât din ţară cât şi din străinătate.

VSLO 2017 este organizat de Asociația Visual Art, cu sprijinul Olympus, Canon, Aqua Carpatica, Wacom, Allview, Silva, Pegas, Dedolight, Mini Cooper, Epson, Acer, 4K Broadcast Solutions, KinoFlo, British Council, ClujShorts, Ambasada Suediei, Ambasada Norvegiei.

Parteneri media: Radio Guerrilla, Adevărul, Agerpres, 24Fun, B365, Partyseria, Filmsi

Locaţiile festivalului: Acolo Bar, La Frontiera, Papa La Sanyi, Famagusta (Vama Veche) și LaCopaCabana si Acvamarin (2Mai).

Mai multe detalii puteţi afla pe vslo.ro sau pe pagina de Facebook VamaSubLuminiDeOscar

Primele ediţii ale festivalului „Vama sub lumini de Oscar” arată cam așa:

https://www.youtube.com/watch?v=JQWHpbkXuxU