Bilunar invit cate un model + make-up – in studioul meu din Palatul Universul Bucuresti – si ne facem de cap. iTunes ne ofera muzica, Nespresso cafeua, buna dispozitie e ca si asigurata!

Saptamana trecuta am invitat-o pe Ana-Maria Subtirica, fotomodel // pozeaza si in Boudoir Photography Workshopimpreuna cu simpatica Carolina Huhn – Make-up, si ne-am facut putin de cap!

 

ana-maria-subtirica-test-shot-1736

 

Machiaj 1 ora: Carolina Huhn Make-up artist

Shooting: 15 minute

Aparat: Sony NEX 7 +18-55 obiectiv de Kit

Lumini: Profoto B2R

Modelator: Beauty Dish cu Grid 25

Transmitator: Pocket Wizard

Format imagine: RAW // Adobe RGB 1998

Editare: Adobe Lightroom

 

ana-maria-subtirica-test-shot-1847

 

Dupa shooting am importat imaginile in Adobe Photoshop Lightroom, am selectat 9 din cele 83 de expuneri si le-am editat rapid, in 25 minute, utilizand cateva filtre digitale achizitionate de la Contrastly.com.

 

ana-maria-subtirica-test-shot-1806

 

Pentru a edita corect fisierele RAW utilizez un monitor extern care reda spatiul de culoare Adobe RGB 1998. Monitorul este conectat la computerul meu, MacBook Air (Intel Core i5, 8 GB Ram, 128 SSD), la care am conectat un Wacom Intuos 3 cu Pen.

 

ana-maria-subtirica-test-shot-1862

 

Cat priveste aparatul foto, lucrez de multi ani deja cu sistemul Mirrorless de la Sony, cu toate ca am testat Olympus OM-D Mark II cu varii obiective – si mi-a placut foarte mult!

 

ana-maria-subtirica-test-shot-1664

Fotografiez cu NEX 7 & obiectivul de KIT 18-55mm, cu f3.5-5.6. Nimic special, un echipament care nici macar nu se mai fabrica de 2-3 ani, functioneaza insa impecabil. Cu acest aparat + zoom fotografiez aproape toate evenimentele, asta pentru cei care au impresia ca au nevoie de un echipament „serios” pentru a-si castiga banii din fotografie. Daca intentionati sa deveniti fotograf profesionist si inca tatonati terenul, permiteti-mi un sfat: investiti in cursuri de fotografie, fie ele chiar si online, in carti despre fotografie, calatoriti si vizitati galerii de arta, muzee, identificati si „stati” pe langa un fotograf cateva saptamani sau luni si faceti munca de voluntariat, dar in modul cel mai serios – si veti ajunge sa intelegeti lumea fotografiei, respectiv potentialul acestei meserii.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Daca va place fotografia si doriti sa evoluati – trebuie sa exersati! Permanent! Cate un sfert de ora in fiecare zi, cate o ora in fiecare sambata, cate doua duminica.

 

ana-maria-subtirica-test-shot-1803

 

Va recomand sa inchiriati un mic studio de 20 mp, sa achizitionati o sursa de lumina de 200 WS cu un octabox, un fundal – de preferinta negru sau gri Dove, un suport mobil de fundal (Manfrotto face lucruri bune), sa va invitati prietenii de pe FB, si sa-i puneti in fata aparatului foto. Doar cateva ingrediente simple: muzica buna, make-up, o conversatie placuta in timpul shooting-ului – va vor aduce satisfactii vizuale, mai ales daca ulterior afectati putin timp si pentru post-procesare. E bine sa si exagerati, dar cu limite.

 

ana-maria-subtirica-test-shot-1642

 

Job done? Mergeti la masa! Dar nu la model acasa…

Enjoy!

ana-maria-subtirica-test-shot-1799