Boudoir.

Un neologism ce defineşte nu numai un cuvânt ci şi un concept încă atât de tabu, cel puţin pentru România.

Deşi cu o vechime de vreo 3 secole, boudoir, cuvântul provenit din limba franceză, dă sensul acelui loc din dormitorul unei femei sau al unei camere private de zi. Oare?!?

 

Urmatorul workshop are loc pe 4 & 5 iulie

Info @ Agenda aici: Boudoir Photography Workshop

Inscrieri pe site sau la tel: 0763 654 920 / Simion Buia

 

Eu personal sunt de părere că boudoir-ul înseamnă mult mai mult decât atât. E acel loc secret în care se vor retrage femeile, aceste fascinante, ingenioase, absurde, complexe, orgolioase, capricioase şi nu în ultimul rând iubitoare făpturi ce există pe această lume.

 

DSC_0191

 

E spaţiul lor cel mai intim în care îşi pregătesc cu minuţiozitate cele mai răvăşitoare lenjerii menite să sucească minţile oricărui bărbat, loc pe care să-l împartă doar cu acela dintre ei pe care ele îl vor considera demn de un asemenea privilegiu.

 

DSC_0422

 

Ei bine, imaginaţi-vă cât de greu şi de delicat în egală măsură, este să realizezi un workshop de fotografie al cărui subiect să fie Boudoir-ul.

 

DSC_0758

 

Şi mai mult decât atât, să fie unul de succes precum a fost cel din primul week-end al lunii Aprilie organizat de Simion Buia şi Academia de fotografie.

 

DSC_0073

 

Am avut parte de o experienţă specială, de o echipă de profesionişti alcătuită dintr-un lector cu vastă experienţă în domeniu, de un make-up artist talentat şi nu în ultimul rând, de un model ce m-a surprins cu naturaleţea şi dezinvoltura ei, cu uşurinţa cu care poza şi care nu ne-a lăsat în niciun moment impresia că se simte ca un pui de căprioară în faţa câtorva vânători furibunzi, ce înlocuiseră ţevile  puştilor cu obiectivele foto şi care erau cu toţii în căutare de a-şi surprinde “victima” cu un cadru fatal…. de “femme fatale”!

 

DSC_0426

 

 

Toate acestea au constituit elementele de bază ale acestui workshop la care s-au adăugat binenţeles dotările tehnice şi anume o sursă de lumină continuă TRED Fluorescent Lighting Fluo 4x55w ce s-a adaptat perfect la spaţiul utilizat şi un set Elinchrom Quadra.

 

DSC_0416

 

Imaginile le-am realizat cu un Nikon D750 pe care am avut în cea mai mare parte montat un obiectiv Nikon 24-70mm f/2.8 iar uneori fie un obiectiv Nikon 50mm f/1.8 sau un teleobiectiv Nikon 70-200mm f/2.8 şi pe care l-am folosit la cadrele mai strânse, unde am dorit să mă axez pe surprinderea detaliilor.

 

DSC_0583

 

Diafragmele folosite au fost cele mai deschise iar pentru că senzorul camerei foto e unul fabulos, mi-am permis să utilizez un ISO 800 la care am obţinut rezultate identice cu cele obţinute la un ISO 100 a multor alte camere foto existente.

 

DSC_0658

 

O altă “dotare” fără de care atmosfera acestui workshop nu ar fi fost una atât de relaxată, a fost selecţia de vinuri oferită de către Vinland. Pentru că nu poţi să vorbeşti de boudoir fără un pahar de vin rafinat în mână.

 

DSC_0128

 

Nu cred că greşesc cu nimic dacă voi spune că, pe lângă modelul nostru,  a doua vedetă a serii a fost vinul Incanto – Montepulciano D’Abruzzo 2010. Absolut fantastic!

 

DSC_0522

 

E greu să te opreşti din scris atunci când ai de povestit despre o exeprienţă atât de aparte însă o voi face nu înainte de a vă adresa un ultim îndemn vouă, celor care aţi citit aceste rânduri. Şi anume să încercaţi negreşit acest gen de fotografie, pentru că veţi fi absolut surprinşi de întreaga atmosferă pe care o veţi exeprimenta.

 

DSC_0487

 

Boudoir photography workshop

Save the date: 4 & 5 iulie | Hotel bedroom | Modele & Makeup & Red Wine…

Descriere & Agenda