In fiecare sambata si duminica are loc la Carturesti Verona un curs de fotografie pentru copii, organizat de Academia de Fotografie. Pot participa copii cu varsta intre 8-14 ani, interesati sa primeasca informatii si sa exerseze fotografia, sub indrumarea fotografului Simion Buia.

 

DSC_5047 copy mic

 

Info curs

  • Cursul este structurat pentru copii cu varsta intre 7 – 16 ani.
  • Dureaza 1 luna, are 8 intalniri de cate 2 ore sambata + duminica.
  • Total: 8 sesiuni/16 ore/ 4 week-end-uri.
  • Locatia: Carturesti, Strada Pictor Arthur Verona 13-15, București
  • Zile de curs: sambata si duminica.
  • Ore de curs: sambata intre orele 16-18 si duminica intre orele 10-12.
  • Trainerul fotograf este Simion Buia, tatal unei fetite de aproape 7 ani – Martha – care este pasionata de fotografie si care a deprins abilitatile, cunostintele si pasiunea de la tatal ei.
  • Grupurile sunt formate din maxim 8 copii, fiecare dintre ei va primi atentia cuvenita. Fiecare copil va exersa cu un aparat foto pus la dispozitie de Academia de Fotografie, ca atare nu e nevoie sa cumparati copilului un aparat foto.
  • Parintii sau tutorul copiilor nu pot participa la curs, sunt insa bineveniti sa asiste la prima sesiune pentru a observa cum se simte copilul lor si a vedea abilitatile trainerului.
  • La sfarsitul cursului fiecare copil va primi o diploma de participare

 

P9850449 copy mic

La prima intalnire au fost prezentate tot felul de aparate foto si cateva obiective, respectiv un blitz dedicat si unul de studio, a existat si un DSLR mare si solid cu un teleobiectiv 70-200 mm f 2.8, despre care un copil a exclamat: „Asa ceva imi cumpar cand o sa devin Paparazzi!”

DSC_5056 copy mic

S-a vorbit despre tipurile si sistemele aparatelor de fotografiat, de la aparatele compacte la DSLR si Mirrorless, explicandu-se avantajele si dezavantajele acestora. Apoi s-a trecut la partea mult asteptata, anume descoperirea aparatului foto si punerea lui „la munca”. Marele avantaj al acestui curs este faptul ca fiecare copil primeste un aparat foto in timpul orelor, si nu trebuie sa aduca nimic de acasa, inafara de un card de memorie si buna dispozitie!

P9850466 copy mic

 

Sony Romania a sponsorizat Academia de Fotografie cu 8 aparate foto compacte nou—noute.

Fiecare copil a desigilat aparatul foto si l-a pus la incarcat.

Aceste aparate vor fi intotdeauna la dispozitia copiiilor in timpul cursului.

P9850457 copy mic

Urmatorul curs este dedicat fotografiei de portret. Vom discuta despre tipologiile fetei, despre lumina in care „se scalda” subiectul, despre dispozitia persoanei fotografiate, despre setarea aparatului de fotografiat si, in final, despre compozitie.

Copiii se vor fotografia reciproc, utilizand lumina naturala care vine din geamul de la mansarda, dar si lumina artificiala, de la becul economic, pentru a intelege cum e cu „Balansul de alb” si gradele Kelvin.

Apoi vom explora modurile de SCENA din aparatul foto, zoom-ul, afland tototdata care este menirea blitzului din aparat, cand se utilizeaza si in ce mod.

P9850485 copy mic

Fotografiile au fost realizate de Ioannis Stamatogiannis, tatal unei cursante. Multumim!

Urmatorul curs: 3 - 25 octombrie

Sambata+Duminica & Carturesti Verona

Agenda & Inscriere