Sâmbata 8 Iunie, începând cu ora 11:00, dăm startul la o nouă provocare în materie de fotografie și editare fotografică. În compania lui Simion Buia, Vlad Eftenie, Ștefan Alin și Radu Tudoroiu vrem să ne aprofundăm cunoștințele în materie de fotografie, în cadrul unui eveniment unde vei avea ocazia sa îi cunoști pe cei patru, să ai o discuție liberă despre arta fotografică, să testezi cele mai noi echipamente de la BenQ(monitoare și stații grafice) și să înveți câteva tips & tricks despre editarea foto, culoare și calibrarea monitorului, în cadrul unor sesiuni interactive de workshop.

Alături de noi îi vei regăsi și pe cei de la Panasonic cu noile lor modele mirrorless, Wacom cu cele mai recente tablete grafice și Synology cu două soluții accesibile pentru backup-ul fișierelor și imaginilor, ușor de folosit și perfecte pentru stocarea librăriilor tale digitale.

Dacă îți sună interesant, atunci nu mai sta pe gânduri și spune-ne dacă vrei sa fii prezent.

Avem 5 invitații gratuite pentru voi, tot ce trebuie să faci este să te înscrii completând la , iar noi vom selecta pe baza răspunsurilor și portofoliilor voastre participanții.

Cine sunt lectorii?

Simon Buia

Specializat în fotografia de portret, Simion este creatorul proiectului „Romanian Actors by Simion Buia”, un proiect artistic extraordinar, de promovare a actorilor din România în fotografii și mărturisiri filmate. În 1994 termină facultatea de jurnalistică la Paris, urmat îndeaproape de un Master cu specializarea în Fotografia de Portret la Kunstakademie Düsseldorf.

“Actualmente locuiesc preponderent în Berlin, dar vin în Romania pentru clienți, cursuri și festivale de teatru și film, pentru care lucrez. Din 2010 sunt manager la Academia de Fotografie. Organizez workshopuri și cursuri de fotografie, inclusiv pentru copii și adolescenti. În acest an organizăm prima tabără de Echitatie și Fotografie.”

Vlad Eftenie

Este unul dintre puținii fotografi din România specializat în fotografia urbană şi de arhitectură. De profesie arhitect, Dr. Arh. Vlad Eftenie, este membru al asociaţiilor profesionale OAR si RUR, fiind totodată lector în cadrul departamentului Sinteza de Proiectare al UAUIM, titular al cursului teoretic “Fotografia ca instrument de studiu şi cunoastere în arhitectură”.

Este autor/co-autor al unor numeroase expoziţii de fotografie urbană şi de arhitectură, atât în România (Bucureşti, Timişoara, Baia Mare, Negreşti-Oaş) cât şi în străinătate (Berlin, Lisabona, Toulouse, Padova, Dublin, Veneţia, Viena). Reprezentant al României în cadrul EuroARTPhoto, expoziție cu participare internațională organizată de Ufficio Stampa sub patronajul Uniunii Europene, la Milano și Roma, 2014-2015. De-a lungul activițăţii sale a iniţiat şi susţinut numeroase workshopuri şi ateliere de fotografie urbană/street/de arhitectură în Bucureşti, Cluj, Braşov, Botoşani, Constanţa.

Ștefan Alin

Ștefan este pasionat atât de fotografie, cât și de a povesti despre aceasta. De aceea, de peste 4 ani activează și ca blogger de fotografie, povestind celor ce îl urmăresc ce noutăți a mai testat și cum s-au descurcat acestea „on the job”. Are o experiență de 11 ani ca fotograf, fiind specializat pe fotografia de portret şi eveniment.

“Îmi place să fac fotografie de portret si de eveniment. În anul 2014, din întamplare s-a născut si blogul GhidulDSLR.ro, iar în 2015 s-a conturat si un mic blog de IT. În prezent îmi împart viața între testatul de echipamente și fotografie. ”

Radu Tudoroiu

Pasiunea sa pentru fotografie a luat nastere încă din anii în care activa ca jurnalist, acesta fiind mediul în care a învățat bazele fotografiei, în practică. Cei câțiva ani pe drumuri, între reportaje, știri și oameni dintre cei mai interesanți, l-au facut să fie gata de a fotografia în orice împrejurări. A început să experimenteze cu toată tehnologia disponibilă, cum ar fi camerele Hasselblad, camerele de format mare de 4×5 / 8×10 Horseman, scanarea si postprocesarea. Pe lângă fotografie a dezvoltat și o pasiune pentru acuratețe și producție post-complexă, de accea s-a specializat în editarea cu Adobe Photoshop.

În toți anii în care a explorat fotografia ca și mediu, a reusit să treacă prin toate procesele,  de la daguerrotipii, la cianotipii, la fotografie pe film și mai târziu la deja obisnuitul digital. Pentru a ajuta și alti fotografi să înțeleagă și să folosească eficient mediul, a creat partea de workshop-uri și cursuri, povestind despre Photoshop, cum se folosesc luminile în locație sau cum se construiește un setup complex pentru fotografia de produs. De-a lungul celor 4 ani de predare a Photoshop-ului, a instruit mai mult de 500 de elevi, cu rezultate excelente.