Intro

Sigma este un brand cunoscut de multă vreme fotografilor amatori si profesioniști, face casă bună cu Tamron și Tokina. Cei trei produc obiective pentru terți: Canon, Nikon, Sony, you name it – iar prețul este de obicei ceva mai mic față de obiectivele originale ale brand-urilor amintite. Dar nu neapărat! Cert e că Sigma a devenit un brand care „fabrică” și lentile de foarte bună calitate, pentru un buget pe măsură.

Sigma și-a propus să iasă în evidență, propunând seria de obiective ART. Nu puține voci din mediul online vorbesc despre calitatea foarte bună a lentilelor ART. Nu puțini fotografi susțin că anumite obiective Sigma sunt chiar mai reușite decât cele ale brandurilor originale.

Sigma 85mm f/1.4

Deunăzi am avut plăcerea să intru în posesia unui ART pentru o scurtă perioadă de timp, pentru un test succint, a caror concluzii vi le prezint in cele din urmă.

Am făcut un shooting cu Martha, în Herăstrău, spre apus de soare, cu ceva „haine de schimb” & multă curiozitate.

Important de știut: toate imaginile sunt realizate la f/1.4. M-a interesat cum se comportă obiectivul la diafragma cea mai deschisă.

La prima vedere obiectivul mi s-a părut mare și greu, dar elegant și solid.

Când am predat obiectivul la F64 – m-am așezat la o cafea și am rugat-o pe Martha să mă filmeze cu telefonul, pentru a realiza și un mic review video. Sunetul nu e grozav, vă recomand căștile.

Cum am fotografiat // Camera Settings

Sony A7 MK II

Prioritate de diafragmă / A

ISO 100

RAW

WB – 6500 K

AF & Manual Focus

Face priority

Single Frame și Continous

în lumină directă și contre-jour / din picioare, șezut și culcat.

Toate imaginile sunt realizate la deschiderea maximă a diafragmei – f/1.4

Când am montat Sigma Art pe micuțul Sony – mi s-a părut că „nu se pupă”: prea mare, prea greu, prea incomod… Cu timpul însă m-am obișnuit, iar satisfacția conferită de imaginile reușite m-au făcut să-l îndrăgesc.

Start

Păi ce să mai vorbim? Dau drumul la câteva poze și vi le explic puțin. Cel mai bine ar fi să constatați voi calitatea lentilei: redarea culorilor, contrastul, lumina, umbra, cum focalizează…

Concluzie

Sigma ART 85 mm f/1.4 este un obiectiv spectaculos, ofertant, cu o redare a culorilor precisă, o vignetare minimală la f/1.4, o focalizare bună.

Ideal pentru portret și evenimente corporate.

Actualmente costă: 5299 Lei // https://www.f64.ro/sigma-85mm-f1-4-dg-hsm-sony-e-a/p

Montura: Nikon, Canon, Panasonic, Sony.

Enjoy!