Sony a anunțat astăzi un nou obiectiv care vine să completeze gama full-frame FE: noul obiectiv fix FE 35mm F1.8 superangular cu deschidere mare a diafragmei (model SEL35F18F). 

Dimensiunile compacte și greutatea redusă a acestui obiectiv fix full frame cu deschidere mare a diafragmei oferă mobilitate sporită și posibilitatea de a surprinde o gamă variată de subiecte și teme, de la viața cotidiană, la fotografie culinară, peisaje, scene nocturne și multe altele. Noul obiectiv furnizează o calitate incredibilă a imaginii, de la un colț la altul, pe toată plaja focală, chiar de la deschiderea maximă a diafragmei de F1.8, iar autofocalizarea silențioasă și performanța în ceea ce privește urmărirea subiectelor îl transformă în alegerea perfectă atât pentru fotografii, cât și pentru proiecte video. Dimensiunile sale reduse îl fac potrivit atât pentru aparatele cu senzor APS-C, cât și pentru cele full-frame, oferind un echivalent de 52,5 mm al distanței focale, ideal pentru instantanee, pentru portrete și multe altele. 

Caracteristicile produsului:

Rezoluție mare și performanță full-frame cu o deschidere mare a diafragmei pe obiectivul compact și ușor 

  • Cu o diafragmă luminoasă de maximum F1.8, cântărind doar 280 de grame și având 65,6 mm (diametru) cu 73 mm (lungime), acest obiectiv stabilește un nou standard pentru portabilitate.
  • Contrucție optică inteligentă care include un element asferic pentru reducerea aberațiilor cromatice și pentru rezoluție înaltă pe întreaga suprafață a cadrului. Mecanismul de apertură circular cu 9 lamele asigură un efect bokeh frumos.
  • Distanța minimă de realizare a focalizării de 0,22 metri și amplificarea maximă de 0,24x asigură accesul în lumea fotografiei de gros-plan.

Control versatil și gestionare eficientă pentru o gamă largă de nevoi fotografice 

  • Butonul pentru menținerea focalizării, poziționat pentru o accesare facilă și un comutator care asigură comutarea instantanee între focalizarea automată și cea manuală. 
  • Funcția Linear Response Manual Focus pentru control manual precis și fluid.
  • Designul rezistent la praf și umezeală, alături de versatilitatea și fiabilitatea noului obiectiv, oferă utilizatorului un sentiment de încredere.  

Autofocalizare silențioasă, cu o funcție excelentă de urmărire a subiectului atât pentru înregistrări video, cât și pentru fotografii  

  • Răspuns liniar AF rapid, precis și silențios pentru focalizare clară atât pentru fotografii, cât și pentru filmări, unde efectul de „wobbling” este folosit pentru un control delicat continuu al focalizării. 

„Un obiectiv fix de 35mm este preferat de atât de mulți fotografi tocmai datorită versatilității sale care arată că poate fi alegerea potrivită pentru foarte multe tipuri de fotografii”, a declarat Yann Salmon-Legagneur, Director of Product Marketing în divizia Digital Imaging la Sony Europe. „Noul nostru obiectiv FE 35mm combină claritatea de la un colț la altul pe toată plaja focală cu un design de categorie ușoară și suntem încrezători că se va potrivi unui segment mare de artiști vizuali, atât fotografi, cât și videografi”. 

Preț și disponibilitate 

Obiectivul FE 35mm F1.8 va fi disponibil în România începând din august 2019, la prețul de aproximativ 3300 RON.