Fotogenica 2013 a avut loc la Bran, in hotelul Wolf si imprejurimi, participand aproximativ 70 de cursanti, amatori in domeniul fotografic. Sponsorul Canon s-a luat in serios, prezentand si oferind spre imprumut si testare nenumarate aparate de top, de la Canon EOS 5d Mark III la 1Dx, impreuna cu obiective „de lux”, necesare profesionistilor in domeniu. Canon a adus si tehnica video de ultima generatie, mai mult pentru show-of, intrucat foarte putini dintre fotografii amatori au fost interesati de video. Un lucru extraordinar l-a reprezentat „punctul de lucru” al CPS (Canon Professional Services), unde Miklos Matei, de la Camera FLT Budapest a curatat senzorul tuturor aparatelor foto apartinand cursantilor, gratis! Canon a fost prezent si cu imprimante foto, de la micul Sephy care printeaza prin termosublimare in formatul 10×15 cm la mai marele plotter, care printeaza la formatul A1. Toti cursantii au avut posibilitatea sa printeze o imagine/workshop, participand cu ea la cele 3 premii oferite tot de Canon.

Cu toate ca a durat 3 zile, de vineri seara pana duminica la pranz, workshopurile au avut loc doar sambata, vineri fiind seara deschiderii iar duminica dimineata fotografiei de grup, a decernarii premiilor si a impachetarii si plecarii acasa.

Cine au fost lectorii/trainerii:

Mugur Varzariu, Sorin Onisor, Toma Bonciu, Bogdan Botofei, Vlad Lodoaba, Adi Popa, Catalin Paduraru, Mircea Badut, Francisc Vaida, Mihai Musceleanu, Simion Buia si Brutus Ostling.

Academia de Fotografie a sustinut la Fotogenica 2 workshopuri cu tema Beauty @ Glamour, cu Simion Buia.

Cei 26 de cursanti prezenti la workshop au primit sfaturi si informatii cu privire la acest gen de fotografie, la tehnica fotografica utilizata, lumina continua (de la Imatech – multumim Mihai Musceleanu) si flash (de la Photosetup), la incadrare, fundaluri, comunicarea cu modelul, setarea aparatului foto, tehnici de iluminare, cate si mai cate.

Workshopul a adus si un premiu Canon cursantului Viorel Udma, cu fotografia de mai jos. Model Ana Maria, makeup Cristina Oprita. Felicitari!

Fotogenica 2013 Academia de Fotografie Romania

A plouat mult, s-a socializat putin. Cu toate ca a existat si o degustare de vinuri in crama, masa de seara si alte oportunitati de intalnire „intre ei”, cursantii au schimbat putine vorbe unul cu celalalt. In Occident un asemenea eveniment naste nenumarate relatii si conexiuni utile pentru fiecare in activitatea sa profesionala, dar romanii sunt, si aici, altfel.

Am remarcat cu placere si standul Foto Hobby, care oferea reduceri intre 5-15% la echipamente si accesorii foto.

Va las in compania unui making-of, realizat in camera cursantului Laszlo Kajcsa Barna, care si-a oferit patul modelului placut Ana Maria pentru workshopul Beauty & Glamour, sustinut de Simion Buia. Daca sunteti interesat de workshop – inscrierile si agenda le gasiti aici.