Editura Casa din Oradea a editat o carte noua, in cadrul editiei Universul fotografiei digitale – un ghid pentru toti:

Fotografierea copiilor // Sfaturi si trucuri pentru fotografii incantatoare

 

Autorii: Jens Bruggemann si Leonie Ebbert trateaza pe larg, cu lux de amanunte, situatia unui fotograf aflat in postura de a-si castiga existenta din fotografia de copii. O tema actuala chiar si pentru fotografii amatori sau „simpli” parinti, care doresc sa-si imortalizeze copilul pentru „mai tarziu”.

Cartea Fotografierea copiilor, titlul original: Babys und Kinder fotografieren – Tips und Tricks fuer bezaubernde Fotos a aparut initial in editura Huthig Jehle Rehm GmbH Heidelberg, in 2010. Editia in limba romana este tradusa de Simona Karner, lecturata de Ovidiu Pascu si redactata de Simona Florea.

ISBN 978-606-8189-97-0

Fotografierea copiilor

Din cuprins:

  • Echipamentul recomandat si utilizarea lui corecta
  • Idei pentru fotografii
  • Fotografierea copiilor in interior si exterior
  • O sedinta foto reusita
  • Selectarea, prelucrarea, prezentarea si arhivarea fotografiilor
Aceasta carte se adreseaza in primul rand parintilor si bunicilor dornicisa sisi surprinda copiii sau nepotii in ipostaze deosebite, dar si fotografii profesionisti pot profita de numeroasele recomandari cu privire la echipamente, recuzita, pregatirea sedintelor foto, tehnici creative de iluminare, precum si de analizarea celor 140 de fotografii. Sfaturi practice pentru obtinerea unor imagini deosebit de frumoase cu bebelusi si schite pentru realizarea iluminarii, precum si idei despre alegerea, prelucrarea, arhivarea si prezentarea fotografiilor reusite completeaza aceasta lucrare standard despre fotografierea copiilor. Cu ajutorul acestui ghid veti invata sa-i fotografiati pe cei mici intr-un mod creativ si unic, realizand poze fermecatoare!
Fotografierea copiilor inseamna totodata imortalizarea unor situatii obisnuite din viata lor de zi cu zi. Aceasta dezinvoltura cu care micutii abordeaza viata va va captiva cu siguranta – ne spun autorii Leonie Ebbert si Jens Bruggemann.
Citez, hai-hui, cateva pasaje din carte:

Corectia expunerii si bracketing:

Datorita faptului ca producatorii de aparate foto cunosc punctele slabe ale functiilor automate de expunere, ne-au dat noua, fotografilor, posibilitatea de a putea interveni pentru a obtine rezultate mai bune. Chiar daca corectia expunerii si functia de bracketing sunt incluse in aparatele foto si nu constituie astfel un aparat separat de iluminare, aici vor fi prezentate toate instrumentele folosite pentru o mai buna expunere.

Blituri de studio si mobile:

Cine a lucrat cu un blitz de studio nu va mai dori sa renunte la el! Un alt motiv pentru raspandirea accentuata a acestor blitzuri este disparitia granitelor dintre fotografia realizata de profesionisti si cea facuta de amatori. Nu de putine ori se intampla ca si unii, si altii sa lucreze cu aceleasi modele de aparate foto si sa foloseasca aceleasi tipuri de accesorii. Nu putini sunt fotografii amatori care indragesc fotografierea cu tehnica digitala si, in plus, au descoperit posibilitatea de a castiga bani cu hobby-ul lor.

Fotografierea in (propria) locuinta:

Daca doriti sa fotografiati in spatii interioare, de cele mai multe ori lumina existenta nu este suficienta, iar spatiul disponibil este de ragula mult prea redus, deoarece majoritatea camerelor sunt pline de mobila si prea mici…

Ministudioul foto de acasa:

In schimbul uneisume minime puteti achizitiona o bucata de material negru din molton sau o rola de hartoe neagra. Un carton negru folosit drept fundal, pe o rola se poate cumpara la un pret rezonabil. Daca nu doriti ca peretele camerei sa fie ornat cu doua carlige, puteti achizitiona o instalatie portabila pentru role de fundal. Aceatsa este montata pe doua stative stabile pentru lampi foto si aveti astfel dispozitivul de sustinere al funalului.

Captarea atentiei: 

Daca nu reusiti sa convingeti copilul sa priveasca in aparatul foto, asezati o jucarie interesanta pe aparat sau pe obiectiv. Astfel privirea copilului va fi atrasa in directia aparatului foto.

Copiii de pana la doi ani pot fi atrasi mult mai bine cu un cantecel, cel mai bine cu unul cunoscut de ei, la care vor reactiona imediat privind spre dumneavoastra, aproape intotdeauna cu un zambet pe buze.

 

Bref: Fotografierea copiilor va indruma pasii cu nenumarate fotografii exemplificatoare si texte informative. Pret in magazin: 59,90 Lei // Nr. pagini: 188

Cartea poate fi achizitionata online, direct de la edituracasa.ro, la pretul de 47,92 Lei.

Academia de fotografie detine cartea Fotografierea copiilor in biblioteca sa, si asteapta sa o rasfoiti!