Daca e ianuarie, este Londra. Pasionatii de fotografie dornici sa invete tehnica, business si sa se intalneasca cu profesionistii in portret si wedding, merg la Conventia SWPP. Pasionatii de fotografie interesati de vanzarea de arta fotografica, merg sa se inspire si sa se intalneasca cu galeristi si colectionari la London ART Fair / Photo 50. Ambele evenimente au loc in aceeasi saptamana, in acelasi oras – Londra, 15- 20 ianuarie.

 

logo_laf

 

London Art Fair 2014 / 15 – 19 ianuarie / Business Design Centre, Islington

wesbite: http://www.londonartfair.co.uk

London Art Fair, editia 26, promite sa fie destinatia principala pentru arta moderna si contemporana britanica. Expun 128 de galerii, dintre care 12 din afara UK – Tokyo, New York, Roma, acest targ ramane totusi „about british take on art”, asa cum spun organizatorii in comunicatul de presa. Romania va fi si ea prezenta prin Galeria Sabot (Cluj), ce va expune in pereche cu galeria londoneza Maria Stenfors in sectiunea ‘Dialogues’.

Noutatile editiei din 2014 sunt un parteneriat cu muzeele (astfel, putem vedea o expozitie unica de modernism britanic la The Hepworth Wakefield), dar si proiectul „Dialogues” in care curatorul Adam Carr a ales 8 galerii pe care le „imperecheaza” si le pune fata-n fata pentru a marca a 10-a editie a sectiunii Art Projects. Photo50 este expozitia anuala de fotografie contemporana, anul acesta etalata sub denumirea de ‘Immaterial Matter’ si curata de Charlie Fellowes si Jeremy Epstein, directorii la Edel Assanti.

 Kate Steciw ‘Background, Basic, Bright, Burlap...’ ,2013. © the artist, courtesy Edel Assanti, London

Kate Steciw ‘Background, Basic, Bright, Burlap…’ ,2013. © the artist, courtesy Edel Assanti, London

Pe langa Photo50, la London Art Fair fotografii au o zi de evenimente dedicata. Photography Focus Day are loc pe 15 ianuarie si include un preview al Taylor Wessing Photographic Portrait Prize organizat de National Portrait Gallery si o dezbatere propusa de ArtTactic pe baza analizei pietei si trendurilor de arta fotografica moderna si contemporana.

Andrew Norman Wilson, 'The inland printer - 164', 2012, archival pigment print, painted frame, aluminium composite material. Copyright Andrew Norman Wilson, courtesy of American Medium

Andrew Norman Wilson, ‘The inland printer – 164’, 2012, archival pigment print, painted frame, aluminium composite material. Copyright Andrew Norman Wilson, courtesy of American Medium

 

convention-2014-logo

SWPP Convention 2014 / 15-20 ianuarie /  Hilton London Metropole

website: www.swpp.co.uk/convention/

Fotografii de portret si nunta ar trebui sa fie in comunitatea SWPP (Society Wedding Portrait Photography) – cea mai mare de gen din Europa, iar Conventia SWPP de la Londra este o buna ocazie sa intre in contact direct cu specialisti, fotografi, trenduri, know how. 5 zile acoperind o serie de actiuni precum trade show, masterclasses si superclasses, shooting-uri in locatie, seminarii, demonstratii de produse si servicii, precum si o seara de gala Photographer of the Year Awards Night si o competitie de printuri 20×16″.