Nu in capitala tarii ci in capitala Transilvaniei a fost inaugurat azi Muzeul Fotografiei, continand aparate de fotografiat si tehnica de developare in sistem analog.

Sebastian Vaida a fost motorul actiunii cu privire la Muzeul Fotografiei, care a spus: „Aici vor fi expuse aparate foto vechi, unele datând din perioada interbelică, şi accesorii, dar şi aparate foarte noi, din acest an, ca să vadă vizitatorii evoluţia acestora. De asemenea, vom prezenta şi o istorie a fotografiei, de la începuturi, de la apariţia dagherotipului, până în prezent. Vom avea şi o bibliotecă cu albume dedicate fotografiei, dar vor fi expuse şi fotografii celebre, cu Marlon Brando sau J. F. Kennedy, realizate de un fotograf american. Muzeul va fi deschis pe perioada festivalului, iar, ulterior, dorim să găsim un spaţiu permanent pentru muzeu cu ajutorul autorităţilor locale. Muzeul va deveni un loc pentru expoziţii fotografice, de organizare de workshop-uri”.

Locatia este deocamdata provizorie, organizatorii – Photo Romania Festival – dorind sa gaseasca o locatie mai mare, corespunzatoare pentru un proiect de anvergura. Si nu este deloc exclus sa fie ajutati de fostul premier al Romaniei, domnul Emil Boc, prezent la deschidere. Domnia Sa a parut interesat de conceptul muzeului, laudand initiativa.

Modest, cu un aer si comportament european, ex-premierul Emil Boc a avut 2 momente absolut „umane”, in care s-a oferit sa-i arate unui copil cum se realizeaza o fotografie cu ajutorul telefonului mobil. Iata secventa (VideoNex 7).

Ulterior a participat la o conferinata de presa organizata in curtea interioara a Galeriei de Arta Hangar, in care se afla si Muzeul Fotografiei. Iata cum au decurs lucrurile:

La sfarsit, fetita care a fost fotografiata cu iPhone-ul l-a rugat pe ex-premier sa-i trimita imaginea pe email, fapt pentru care domnul Emil Boc si-a luat timp, explicand in amanunt tinerei Maria Martha cum se trimite o fotografie prin telefon.

Intre timp am verificat, fotografia a sosit, multumim frumos, domnule Boc. Marthei i-a placut de dumneavoastra!