Pasionații de fotografie mai au la dispoziție o singură lună pentru a se înscrie în competiția Sony World Photography Awards 2015, World Photography Organisation (WPO) anunțând componența Juriului de Onoare care va evalua operele înscrise la secțiunea ”Profesional”. De asemenea, o parte din fotografiile înscrise la categoria ”Open” 2015 au fost dezvăluite publicului larg.

Componența Juriului de Onoare

În 2015, fotografiile înscrise în competiție vor fi jurizate de o echipă de experți mondiali în fotografie: Joanna Milter, editor foto adjunct pentru New York Times Magazine (SUA), Matthew Leifheit, Editor Foto la VICE Magazine (SUA), Enrica Viganó, Curator și autoare (Italia), Xingxin Guo, Vice Director al Centrului Foto din departamentul New Media al agenției de presă Xinhua News Agency și Editor-in-Chief al CICPHOTO (China), Oliver Schmitt, Editor Foto, Spiegel Online (Germania), Maria Pieri, Director Editorial, National Geographic Traveller, (UK) și Sasha Erwitt, Editor Foto (SUA).

Termenele limită pentru înscriere 

Înscrierile pentru secțiunile ”Open” și ”Youth” din cadrul Sony World Photography Awards 2015 se încheie pe 5 ianuarie 2015, iar fotografii care vor să participe la categoria ”Profesional” își pot înscrie fotografiile până la data de 8 ianuarie 2015. Înscrierea la orice secțiune se poate face gratuit pe site-ul www.worldphoto.org.

image001

Unul dintre cele mai importante programe de fotografie din lume, Sony World Photography Awards pune sub lupă cele mai bune fotografii contemporane dintr-o serie de domenii – de la „Natură și Faună sălbatică” la „Probleme curente” și „Călătorie”, oferind o expunere internațională și deschizând noi oportunități atât pentru fotografii câștigători cât și pentru cei nominalizați pe lista scurtă.

Ediția din 2015 a Sony World Photography Awards va reuni fotografi profesioniști și amatori ce concurează prin imagini înscrise la 25 de categorii. Miza concursului este reprezentată atât de premii în bani, cât și de echipamente de fotografie Sony. Un fotograf profesionist își va adjudeca trofeul L’Iris d’Or și titlul de “Fotograf al anului” în timpul prestigioasei ceremonii de gală ce va avea loc în Londra, pe data de 23 aprilie 2015. Toți fotografii câștigători, dar și finaliștii, vor avea lucrările expuse la Somerset House din Londra, în perioada 24 aprilie -10 mai 2015, ca parte a expoziției Sony World Photography Awards. Totodată, imaginile vor fi publicate în anuarul Sony World Photography Awards 2015.

Mai multe detalii despre Sony World Photography Awards și despre  World Photography Organisation sunt disponibile pe www.worldphoto.org.

Fotografii români care vor sa participle la competiția Romanian National Award, parte a Sony World Photography Awards, își pot înscrie imaginile până la data de 05 ianuarie 2015 urmând pașii de înregistrare așa cum sunt prezentați pe Worldphoto.org.

Mai multe detalii despre Romanian National Awards sunt disponibile în secțiunea dedicată a website-ului Worldphoto.org.