Sony Romania este unul din partenerii educationali ai Academiei de Fotografie, de peste 3 ani, punand la dispozitia cursantilor echipamentele necesare.

Sony este si un „descoperitor de talente”, oferind oportunitati fotografilor pasionati sa devina internationali! Cativa romani au castigat premii internationale, dobandind recunoastere universala. Stiu, suna cam pretentios, dar e real! Evident, toata recunoasterea nu valoreaza nimic daca fotograful respectiv nu are un portofoliu consistent sau se pierde prin multime…

Acum, Sony vine cu o propunere noua.

Iat-o:

Organizatorii Sony World Photography Awards, una dintre cele mai prestigioase competiții de fotografie, alături de Sony România, pornesc de astăzi în căutarea celui mai bun fotograf din România.

 

Concursul Romanian National Award se adresează tuturor fotografilor români, iar aceștia se pot înscrie gratuit pe site-ul www.worldphoto.org.Mai mult, fotografii pot participa la oricare dintre cele zece categorii ale competiției, urmând ca juriul să aleagă o singură fotografie care îi va aduce câștigătorului șansa de a-și vedea portofoliul expus pe plan internațional, cu recunoaștere din partea comunității internaționale de fotografie.

 

 

Câștigătorul Romanian National Award va fi anunțat la data de 18 martie 2015 și va fi recompensat cu cel mai nou echipament Sony, iar următorii doi clasați vor primi premii speciale. Toți cei trei fotografi își vor putea expune creațiile alături de cele ale fotografilor profesioniști la nivel mondial în cadrul Expoziției Sony World Photography Awards 2015, care va avea loc în Londra între 24 aprilie și 10 mai. De asemenea, operele vor fi expuse și pe site-ul www.worldphoto.org.
În fiecare an, Sony World Photography Awards celebrează cele mai bune opere ale fotografiei contemporane internaționale. Participanții în competiție se pot înscrie la următoarele categorii: 15 categorii profesionale adresate fotografilor experimentați; 10 categorii deschise entuzaiștilor în fotografie; competiția Student Focus ce se adresează studenților la fotografie cu vârsta cuprinsă între 18 și 28 de ani; categoria Youth Competition, adresată fotografilor sub 20 de ani.

 

Câștigătorul Romanian National Award va fi ales în urma analizei tuturor fotografiilor înscrise de români în competiția Open din cadrul Sony Word Photography Awards 2015.

 

Competiția Open cuprinde 10 categorii:

 

  •     Architectură
  •     Arte și Cultură
  •     Conceptual
  •     Low-light
  •     Natură & Faună sălbatică
  •     Panoramă
  •     Oameni
  •     Zâmbete
  •     Instantaneu
  •     Călătorie

 

Competiția se va încheia pe 5 ianuarie 2015, urmând ca fotografiile înscrise să fie analizate inițial de un comitet preselectat al World Photography Organisation. O ultimă evaluare va fi realizată de un juriu a cărui componență o include pe Astrid Merget, Creative Director World Photography Organisation.

 

Scott Gray, Managing Director World Photography Organisation declară: „Evenimentul Sony World Photography Awards vine sa creeze o comunitate formată din cei mai talentați fotografi din întreaga lume, pe care dorește să îi sprijine cu fiecare ediție. Acesta este și motivul pentru care suntem încântați de colaborarea cu Sony România, al cărei scop este să îi identifice pe cei mai talentați fotografi, care îți explorează creativitatea spre limita superioară. Mai mult, vrem ca numele lor să fie recunoscut pe plan mondial și să devină o sursă de inspirație pentru toți pasionații de fotografie din România aflați încă la începutul carierei lor.”

 

Yann Salmon-Legagneur, Head of Strategic Marketing, Digital Imaging, Sony Europea daugă: “Competiția National Awards reprezintă o modalitatea ideală de a descoperi, la nivel regional, noi talente cu un stil de fotografie specific țării de origine. Dorim să venim în sprijinul acestor talente, oferindu-le cele mai bune echipamente de fotografie – camere foto și obiective, astfel încât să poată surprinde cele mai inspirate imagini.”