Fotografii profesioniști din Europa pot beneficia de ajutor considerabil și de consultații de specialitate, odată cu lansarea serviciului Sony ImagingPRO Support. Pentru accesarea acestuia, fotografii profesioniști care folosesc în munca lor camera foto și obiective α nu trebuie să plătească taxă de membru.

 

După lansarea cu success a serviciului în Japonia, Coreea de Sud, Hong Kong și Taiwan, Sony Imaging Support PRO devine disponibil în Germania, de la începutul lunii aprilie a anului viitor, urmând să fie lansat și în alte țări europene. Utilizatorii se pot înscrie pentru serviciu începând din martie 2015, iar serviciul Sony Imaging PRO Support va fi disponibil la 1 aprilie 2015.

 

O linie telefonică dedicată va oferi fotografilor profesioniști utilizatori ai produselor „α” suport din partea unei echipe de experți.

 

De asemenea, Sony pune la disponziție un serviciu gratuit de preluare și returnare a produselor care au nevoie de reparații, înlocuind în același timp produsul cu probleme pe toată durata reparației, astfel încât fotograful profesionist să nu fie nevoit să își întrerupă activitatea.

 

În plus, clienții serviciului Sony Imaging PRO Support vor beneficia de servicii de curățare gratuită a senzorului și de o verificare a firmware-ului de două ori pe an.

 

Pentru a beneficia de serviciile Sony Imaging PRO Support, fotografii profesioniști trebuie să dețină mai multe camere foto Sony α cum sunt α99, α7 și obiective Sony G sau Carl Zeiss.