Concurs de fotografie

Tema: Ieri* + eu + azi = love 

* a se intelege „ieri” pornind din 1990

Livrabile: poveste din 7-8 fotografii

Context: Joc dual intre un ieri curatat de timp si de sine insusi, si un astazi asumat, pe care ni-l dorim, din care nu vrem sa evadam.

Ghid: Ne putem referi la o stare de spirit, la un context esential, la un fel de a comunica pastrat sau dorit, la o mostenire culturala sau la o cutuma comportamentala, la memoria evocata a unor locuri, la o comunitate rarefiata, dar care supravietuieste sau care se reinventeaza, la un eveniment care a rezistat in noi.

Cuvinte-cheie:

  • personal
  • vibrant
  • impasibil, neutru
  • frustrant
  • seducator
  • ecou
  • rezontanta
  • conciliere
  • fatalism
  • contemplativ

 

Deadline-ul pentru predarea lucrarilor este 22 martie 2014. Pana la aceasta data, va puteti face un cont pe site-ul www.letsgetinspired.ro. In acest cont, veti urca si lucrarea (fotografiile). Juriul va nota fiecare lucrare in perioada 24 martie – 6 aprilie 2014 cu note de la 1 la 10. Juriul nu va putea vedea numele participantilor (nu va semnati pe fotografii), ci doar lucrarile acestora. Toate adnotarile si textele vor fi facute in limba engleza. Castigatorii voi fi anuntati la Gala Inspired din luna mai.

Nota: Fotografiile trebuie trimise in format jpg, gif, png.

Atentie: Nu va semnati pe lucrari!

 

Juriu

Dawood Hilmandi – Fotograf

Adi Bulboaca – Fotograf

Alex Galmeanu – Fotograf

Alex Gelehrter – Fotograf

Barna Nemethi – Fotograf

Cornel Lazia – Fotograf

Cristian Crisbasan – Fotograf

Dan Cristian Gocan – Fotograf

Diana Dochia – Curator

Florin Toader – Lect. Univ. Drd., Universitatea Hyperion, Bucuresti, Facultatea de Arte

Ionut Staicu, Fotograf

Mitichi Preda, Fotograf

Mugur Varzariu, Fotograf

Nora Agapi, Fotograf

Simion Buia, Fotograf

Sorin Onisor, Fotograf

Radu Stanese, Fotograf

Robert Weinraub, Castigator Inspired – Photography //6//

Vali Barbulescu, Fotograf

Victor Velculescu, Lector Univ. Dr., Facultatea de Arte Plastice, Universitatea Nationala de Arte, Bucuresti

Vlad Eftenie, Lector Dr. Arh., Fotograf

 

INSPIRED Concursul de Idei  a ajuns la cea de-a 7 ediție 

România e pe cale să fie repornită!

academiadefotografie.ro-Inspired concurs de idei-2

INSPIRED vine anul acesta cu un nou concept de concurs, un context care înglobează toate cele 10 secțiuni ale competiției: The year is 1990. Romania is about to be restarted.

Contextul INSPIRED 7 generează teme integrate pentru fiecare dintre cele 10 categorii de concurs – fotografie, design de produs, design grafic, design vestimentar, design de accesorii vestimentare, design interior, arhitectură, ilustrație, dramaturgie și relații publice – participanții având astfel oportunitatea de a recrea România pornind de la anul 1990, indiferent de domeniul în care activează. Noua identitate de brand, semnată de Kraftmark, întărește mesajul centrat pe conceptul de reinventare, de pornire de la zero, prin abordarea vizuală construită în jurul unui simbol universal al începutului și renașterii.

 

“Să fim sinceri: toţi ne-am dorit, măcar o dată în viaţă, să creăm o alternativă, subiectiv mai bună, la lumea de acum. Pentru Inspired, „Ce-ar fi dacă…” nu e doar exerciţiu de imaginaţie, ci parte dintr-un proiect mai amplu care să propună o altă Românie, dezirabilă.”, a spus Andrei Pena, membru fondator Asociația INSPIRED.

 

INSPIRED Concursul de Idei se bucură și anul acesta de o comisie de jurizare din care fac parte atât membri internaționali, cât și români, fiind unii dintre cei mai cunoscuți specialiști în domeniile creative, printre care și reprezentanți din Europa și SUA: David Carson (în top 5 “cei mai influenți designeri grafici ai erei noastre” așa cum a fost menționat de către revista  Graphic Design USA),  Sarah Bailey (Director de curs al London College of Fashion)  sau Thierry Bayle (membru fondator al Global Fashion Management UK și consultant pentru branduri precum Calvin Klein, Kenzo, Moschino, etc). Acestora li se adaugă nume importante din sistemul educațional, profesori de la universități din toată țara.

Inscrieri la concurs

www.letsgetinspired.ro

Tinerii se pot înscrie la una sau mai multe categorii de concurs pe  www.letsgetinspired.ro, prin crearea unui cont până pe 22 martie 2014. Lucrările participanților vor fi jurizate între 24 martie și 6 aprilie 2014, iar premierea câștigătorilor va avea loc la Gala INSPIRED, în luna mai. Concurenții pot afla mai multe despre INSPIRED și prin participarea la evenimentele offline din cadrul caravanei ce promovează concursul în centrele universitare din București, Iași, Cluj, Timișoara, Arad, Sibiu, Târgu Mureș, Oradea și Brașov.

“Cred în tinerii creativi din România. Cred că pot aduce un aport imens. Dar înainte de asta, trebuie să aibă toate șansele de a se forma și de a se afirma. Din acest motiv organizăm concursul INSPIRED de 7 ani.” a spus Postumia Martin, Președintele Asociației Inspired.