Valorificând feedback-ul utilizatorilor, Sony QX100 și QX10 și actualizează software-ul camerelor foto DSC QX10 și DSC QX100, oferind acces la o serie de funcții noi.

 

Cu noua actualizare, QX100 oferă posibilitatea fotografierii în mod “Shutter Priority”, cu control total asupra timpului de expunere (de la 30″ la 1/2000, la 1/3EV). Acest mod aduce cu sine o gamă largă de posibilităţi creative, de la imortalizarea clară a unui animal aflat în mişcare, graţie timpului de expunere scurt, şi până la surprinderea unor scene cu adevărat impresionante ce pot fi realizate doar cu un timp de expunere mai mare

Sony DSC QX100_1

Utilizatorii aparatului foto QX100 beneficiază acum şi de o gamă extinsă de setări ISO ce pot fi alese manual. Astfel, in modurile “Programmable Auto”, “Aperture Priority” și “Shutter Priority”, paletă de setări ISO acoperă intervalul ISO160 – ISO12800, ceea ce permite realizarea unor fotografii clare, chiar și în condiții de lumină scăzută. Mai mult, camera foto poate înregistra acum Full HD (1920 x 1080 la 30cps), în format MP4, astfel încât fiecare detaliu să fie surprins cu fidelitate și redat impecabil pe un televizor HD.

 

Camera foto QX10 beneficiază de asemenea de mai multă flexibilitate în folosire. Utilizatorul îşi poate alege valoarea ISO dorită din intervalul ISO100-ISO3200 în modul de fotografiere „Program Auto”, funcţie ce oferă mai mult control al gradului de luminozitate dintr-o fotografie. În completare, camera foto QX10 filmează în format MP4 la o rezoluție de 1920 x 1080 la 30cps, îmbinând astfel puterea de fotografiere cu performanța video.

 

Noua versiune a firmware-ului este disponibilă pe www.sony.co.uk.

 

Sony continuă să îmbunătățească modul de conectare la internet a gamei QX, astfel încât utilizatorii să poată realiza fotografii și să acceseze funcția de previzualizare fără întrerupera conexiunii Wi-Fi. De asemenea, intervalul de timp necesar pentru a stabili o conexiune wireless a fost redus la jumătate.

Sony_DSC-QX10_Xperia

Totodată, camerele foto QX pot fi conectate direct la tabletă cu un nou accesoriu de montare. Noul accesoriu SPA-TA1 permite atașarea camerei pe tabletele cu înălțime între 75mm și 200mm și o grosime de până la 13mm. Acesta va fi disponibil în Europa începând cu luna martie a acestui an. Mai mult, posesorii smartphone-ului Xperia Z1 Compact vor putea achiziționa o nouă carcasă pentru atașarea camerelor QX la telefonul mobil.