Primul workshop de portret din 2016 a fost pe 10 ianuarie, la studioul din Palatul Universul Bucuresti. Trei baieti (Cristian, Florin, Radu) si doua fete (Anca & Andreea) – au participat timp de 4 ore la un curs de fotografie care a pus in lumina, la propriu,  portretul fotografic.

S-a discutat despre echipament, lumina, blitz, aparate foto, obiective, fundal, accesorii, modelatoare de lumina, relatia cu modelul/clientul, investitii, make-up, si au fost prezentate de catre trainer cateva scheme de lumina, care apoi au fost puse in practica de catre cursanti.

 

Studio Portrait by Simion Buia

 

Model: Ana-Maria Subtirica

Make-up: Carolina Grigore

Locatia: Palatul Universul Bucuresti

Trainer: Simion Buia

Organizator: www.academiadefotografie.ro

 

Studio Portrait by Simion Buia-1377

 

Echipament utilizat: Profoto B2R 1200 w/s

Declansator Radio: Pocket Wizard II

Modelatoare lumina: Strip light \\ Beauty Dish \\ Magnum reflector

 

Studio Portrait by Simion Buia-1420

 

Am pus muzica Rock noua si veche, am discutat nenumarate aspecte ale fotografiei de portret si am ajuns la concluzia ca fotografia de studio este un lucru extraordinar, dar necesita costuri mari si echipament scump pentru a lucra cu rezultate excelente! La workshop s-a discutat inclusiv despre culturala generala de care trebuie sa beneficieze fotograful, deoarece starea clientului / modelului depinde foarte mult de starea de spirit si „chimia” dintre fotograf si fotografiat, iar aici cultura e de baza pentru a incalzi atmosfera. Altfel, daca nu stii sa vorbesti, respectiv sa comunici deschis si inteligent – degeaba stii sa fotografiezi, ca nu ajungi la rezultatele asteptate de catre client.

 

Fiecare cursant a avut cate 2-3 sesiuni fotografice, sub indrumarea trainerului. S-a discutat despre focalizare, pozitia modelului, pozitia luminii, distanta fata de fundal, distanta fata de subiect, influenta diafragmei in profunzimea de camp si puterea sistemului de iluminare.

 

Studio Portrait by Simion Buia-1314

 

Da, nu ne-am plictisit deloc! Da, ne-am amuzat bine. Florin si Radu au fost placut impresionati si vor sa continue la urmatorul nivel:

Fotografia de portret in studio pentru profesionisti