Sony lanseză α5100 – cel mai mic aparat de fotografiat cu obiective interschimbabile cu autofocus super-rapid și imagini de calitate profesională

 

  • Sistem autofocus Fast Hybrid, de mare viteză, având nu mai puțin de 179 de puncte de autofocus cu detecție de fază, dispuse în planul focal, pentru o urmărire eficientă a subiectelor în mișcare
  • Senzor Exmor™ CMOS, de tip APS-C, cu 24,3 megapixeli și procesor puternic de imagine BIONZ X™ pentru o excelentă calitate fotografică
  • Posibilitate de a înregistra filme Full HD cu urmărirea subiectului, grație sistemului Fast Hybrid AF
  • Touch-screen LCD rabatabil la 180o
  • Transfer uşor de imagini prin conectivitate Wi-Fi/NFC

 Sony A5100_LCD

Fotografii de acțiune clare, fără zone estompate și portrete pline de sensibilitate, filme Full HD, cu derulare lină, fără efecte sacadante, fotografii ”selfie” mai bune – toate acestea pot fi realizate cu Sony α5100, un aparat mic și inteligent, cu capacități de fotografiere considerabile.

 

Potrivindu-se perfect în mână, α5100 este cel mai mic aparat de fotografiat dotat cu un senzor APS-C, cu bliț încorporat și Wi-Fi. În ciuda dimensiunilor foarte reduse, fiecare părticică din el reprezintă o alegere justă pentru oricine dorește să evolueze de la fotografierea cu smartphone-ul sau cu un aparat compact simplu.

Sony_A5100

Nimic nu depășește în performanță sistemului autofocus Fast Hybrid al α5100, același ca cel din α6000. Performanța o datorează celor 179 de puncte de detecție, capabile să surprindă orice mișcare rapidă, cadru clar după cadru clar. Chiar și subiectele aflate în mișcare rapidă – cum ar fi fulgerătoarele lovituri de la 11 m sau animăluțele de casă pline de vioiciune – vor fi urmărite cu fidelitate și vor fi surprinse cu claritate. Sistemele Touch Focus și Touch Shutter sunt de un real ajutor pentru a valorifica orice situație fotografică, indiferent cât de rapidă. Este necesară o simplă atingere a subiectului pe ecranul LCD pentru a declanșa obturatorul și pentru a obține imagini cu claritate de cristal, fără niciun efort.

 

Senzorul de ultimă generație Sony Exmor CMOS cu 24,3 megapixeli efectivi, reprezintă garanția redării ireproșabile a detaliilor și a texturilor. Senzorul APS-C similar cu cel inclus în aparatele DSLR mai mari este acompaniat de același procesor de imagine BIONZ X prezent în celebrele aparate din seria α7. Vei sesiza fără îndoială diferența, observând rafinamentul imaginii și calitatea acesteia la iluminări joase, fie că faci fotografii sau înregistrezi filme.

 

Funcțiile video sunt uimitoare, valorificând bogăția detaliului și sensibilitatea la lumină a aparatului α5100, pentru rezultate pline de finețe și mișcare cursivă. Funcțiile video includ și din ce în ce mai popularul format profesional XAVC S  la o rată de transfer de 50 Mbps, asigurând înregistrări Full HD spectaculoase și un sunet pe măsură. Ca și fotografierea, filmarea beneficiază de sistemul Fast Hybrid AF care asigură menținerea în câmpul de claritate a subiectelor, precum și de sistemul Touch Focus.

Sony A5100

Chiar dacă este cel mai mic aparat de fotografiat din lume cu obiective interschimbabile, α5100 include butoane plasate convenabil pentru a ușura cât mai mult fotografierea.

 

Poți înclina ecranul LCD până la 180° pentru a ține confortabil corpul ergonomic al aparatului cu brațul întins.

 

Transmiterea fotografiilor și clipurilor video (MP4) către telefoane, tablete și televizoare este, de asemenea, deosebit de ușoară. Sistemul NFC permite transferul prin alăturarea dispozitivelor compatibile, iar sistemul Wi-Fi Direct dă posibilitatea transferului fără cablu către orice dispozitiv Android sau iOS. Prin sincronizarea camerei cu un smartphone sau tabletă, este activat sistemul Smart Remote Control care îți permite să încadrezi și să declanșezi prin intermediul smartphone-ului sau a tabletei.

A5100_

Noile accesorii includ carcasa LCS-EBD – disponibilă în trei culori și confecționată într-un stil potrivit cu designul aparatului, precum și telecomanda compactă RM-SPR1 – extrem de utilă pentru autoportrete ”selfie” realizate cu aparatul montat pe trepied. Aparatul α5100 cu obiective interschimbabile – ușor de utilizat, este disponibil acum pentru precomenzi. În Europa, aparatul va fi pus în vânzare la mijlocul lunii septembrie 2014.

Sony will have the first of a long series of product announcements. And we will start with the new A5100 APS-C E-mount camera. These are the full specs and images on courtesy of Digicameinfo.

– 24,3 MP APS-C sensor
– Full HD, XAVC-S, AVCHD and MP4 video recording
– Max bit rate is 50MPs in XAVC-S
– Hybrid AF (same as A6000) with 179 AF points (25 of them are contrast AF points)
– 3 inch and 920.000 dot Touch LCD. 180 degree tiltable
– 1/4000-30 sec shutter. 1/60 syncro. Electronic front curtain shutter
– ISO 100-25,600
– Built.in Flash
– Wifi NFC
– APP support
– 6fps
– SD card
– The battery is the NP-FW50. 400 shoots autonomy
– The size is 109.6mm x 62.8mm x35.7mm
– 224 g Weight (body only)

Sursa: sonyalpharumors.com