• Camera foto profesională compactă a anului în Europa: α7R
  • Camera foto compact a anului în Europa: DSC-RX100 III
  • Camera video a anului în Europa: FDR-AX100
  • Televizorul 4K Ultra HD al anului în Europa: KDL-65X9005B
  • Tableta anului în Europa: Xperia™ Z2
  • Playerul audio al anului în Europa: HAP-Z1ES

 

Angajamentul Sony de a livra produse care emoționează consumatorii, mesaj sintetizat de cuvântul ‘Kando’, primește o recunoaștere record, prin șase dinstincții acordate anul acesta de Asociația Europeană de Imagine și Sunet (EISA), cea mai mare organizație editorială multimedia din Europa.

 

Recunoscând inovația în tehnologie pentru zona de televizoare, camera foto și video, sisteme home theatre și produse mobile, premiile EISA certifică succesul Sony în îndeplinirea angajamentului său de a oferi produse fiabile și de calitate, pe care consumatorii le pot utiliza cu încredere.

 

Camera foto profesională compactă a anului în Europa: α7R

Construit cu stil și deosebit de comod în timpul unor proiecte fotografice de lungă durată, aparatul α7R nu face niciun compromis în a pune cerințele utilizatorului pe primul plan. Reglajele situate în față și în spate, rotița de control și butonul de compensare a expunerii permit o ajustare intuitivă a imaginii, prin intermediul vizorului de mare contrast și rezoluție XGA OLED Tru-Finder sau a ecranului rabatabil LCD, tip 3.0.

Sony a7R

Senzorul de 35 mm ”full-frame” Exmor CMOS încorporează tehnologii de mărire a randamentului luminos pe fiecare pixel, precum și elemente foto-sensibile cu suprafață mărită care elimină practic, spațiile dintre pixelii învecinați. Aceste inovații măresc eficiența capturii de lumină pe senzor, permițând obținerea unei rezoluții și sensibilități excepționale, în condițiile unui zgomot scăzut. Este ocolit astfel dezavantajul indus de o suprafață prea redusă a elementelor de imagine odată cu creșterea considerabilă a numărului de pixeli.

 

Camera foto compactă a anului în Europa: DSC-RX100 III

Fabricat din aluminiu – rezistent, dar ușor de transportat – cu atenție acordată unei greutăți reduse și unui design atrăgător, aparatul de fotografiat Cyber-shot™ RX100 III își întemeiază existența pe reputația deja recunoscută a modelelor care l-au precedat. Unui obiectiv de înaltă calitate și unui procesor de imagine rapid, se adaugă un vizor escamotabil OLED Tru-Finder™ cu acoperire antireflex ZEISS® T*, posibilități superioare de captură a imaginilor filmate, un ecran rabatabil la 180o – toate într-un aparat cu obiectiv fix, elegant și cu dimensiuni de buzunar.

 Sony RX100 III

Camera video a anului în Europa: FDR-AX100

Camera FDR-AX100E este primul Handycam® 4K care dispune de un senzor retro-iluminat Exmor R™ CMOS 1.0. Cu dimensiuni mult mai mari decât cele ale senzorilor din camerele video destinate amatorilor, acesta captează imagini 4K Ultra HD (3840 x 2160 pixeli) impecabile, având de patru ori rezoluția standardului Full HD, dar păstrând capacitatea de a contura pete de difuzie – ”bokeh” – pe fundaluri neclare.

Senzorul 4K este acompaniat de procesorul de mare putere Sony BIONZ X care utilizează tehnologii de reducere locală a zgomotului și de redare a detaliului, contribuind la obținerea unor imagini incredibil de vii, mai apropiate ca oricând de realitate. Prin folosirea funcției avansate Cinematone Gamma/Colour, înregistrarea în regim 25p progresiv oferă un aspect cald și bogat imaginilor.

Sony FDR-AX100

Televizorul 4K Ultra HD al anului în Europa: KDL-65X9005B

Televizorul 4K BRAVIA™ X9 oferă divertisment într-un design simplu și funcțional. Imaginile sunt mai luminoase datorită tehnologiei X-tended Dynamic Range™. Tehnologia de display exclusivă TRILUMINOS™ aduce un plus de realism, redând nunațe naturale de roșu și verde smarald. Procesorul de imagine 4K X-Reality™ PRO prelucrează și îmbuntățește imaginile disponibile la rezoluții inferioare celor 4K. Designul unic “Wedge” al televizorului X9 crește stabilitatea, asigură un bun management al cablurilor și mai mult spațiu pentru difuzoare, oferind astfel un sunet mai puternic.

Sony KD 65X-9005B

Tableta anului în Europa: Xperia™ Z2

Construită din materiale premium, Sony Xperia Z2 este cea mai subțire (doar 6,4 mm grosime) și ușoară (doar 426g pentru modelul Wi-Fi și 439g pentru modelul LTE/3G) tabletă subacvatică 1 din lume, ușor de transportat și de utilizat chiar și cu o mână. Designul OmniBalance aduce o formă elegantă, subțire și solidă, pentru echilibru și simetrie în orice scenariu de utilizare. Totodată, tableta este rezistentă la apă, astfel încât să te însoțească în fiecare situație.

 Sony Xperia Z2 Tablet

 

Playerul audio HDD al anului în Europa: HAP-Z1ES

Creat pentru standardele audiofililor, playerul audio redă cele mai subtile nuanțe ale înregistrărilor audio. Muzica poate fi stocată pe hard disk-ul de 1 TB sau poate fi transferată, wireless sau prin conexiunea prin cablu, de la computer (PC sau Mac) prin aplicația “Hap Music Transfer”. Aplicația sincronizează automat piesele nou descărcate.

 Sony HAP-Z1ES

Motivațiile EISA

 

Camera foto profesională compactă a anului în Europa: α7R

Reușind să adapteze un senzor de 35mm într-un aparat de fotografiat atât de compact, de tip ”mirrorless”, Sony a creat o premieră mondială, la un preț remarcabil de scăzut. Cu cei 36 de megapixeli și fără filtru antialiasing, aparatul Alpha 7R oferă la ora actuală cea mai înaltă rezoluție dintre toate aparatele CSC. Procesorul Sony BIONZ X permite utilizarea unor sensibilități de până la 25.600 ISO, la un nivel de zgomot relativ scăzut. Sistemul de autofocus bazat pe detectarea contrastului este rapid și ferm. Un impresionant vizor electronic rabatabil de 3 inci oferă o imagine luminoasă și clară. Aparatul dispune, de asemenea, de sisteme Wi-Fi și NFC care permit declanșarea de la distanță și transfer de imagine fără cablu.

 

Camera foto compactă a anului în Europa: DSC-RX100 III

Prin lansarea camerei Cyber‐shot DSC‐RX100 III, Sony a reușit să perfecționeze un aparat de fotografiat care se număra deja printre cele mai bune compacte de pe piață. Noul aparat moștenește rezoluția ridicată de 20 de megapixeli, pe un senzor CMOS de 1 inci, de la predecesorii săi. În schimb, RX100 III reușește într-un mod incredibil să adapteze un vizor electronic OLED de înaltă calitate, cu 1.44 milioane de pixeli la dimensiunile reduse ale unui compact de buzunar. Obiectivul luminos F/1.8-2.8 Zeiss Vario-Sonar T*, cu o distanță focală echivalentă de 24-70mm, împreună cu procesorul Sony BIONZ X dau garanția obținerii unor imagini de mare rezoluție și cu zgomot redus, chiar și în codiții de iluminare slabă. RX100 III dispune, de asemenea, de un ecran WhiteMagic LCD 3 cu 1.23 milioane de pixeli, rabatabil la 180o, de un filtru ND cu trei trepte de expunere, funcție de filmare Full HD, conectivitate Wi-Fi/NFC pentru transfer de imagine fără cablu și pentru controlul aparatului din smartphone sau tabletă.

 

Camera video a anului în Europa: FDR-AX100

Posesorii unui televizor 4K/Ultra HD pot să creeze propriile filme 4K, grație noii camere video de la Sony și multiplelor funcții pe care aceasta le posedă. Camera are un design compact și o greutate redusă, dar este construită din componente de înaltă-calitate, oferind utilizatorilor un instrument creativ de ultimă oră. Obiectivul Carl Zeiss Vario‐Sonnar T* este legat de un senzor Exmor R CMOS de 1 inci, fiind capabil de un zoom optic de 12x. Camera are mai multe regimuri de înregistrare, trei variante de filtru ND, precum și reglaje ușor de utilizat, prezente de obicei în cazul unor camere profesionale. Utilizatorul are un control deplin asupra camerei, iar procesorul profesional de imagine BIONZ X permite înregistrarea de imagini 4K la o rată de 25 de cadre pe secundă, full HD la 50 de cadre pe secundă, în format XAVCS, precum și imagini filmate cu încetinitorul la 100 de cadre pe secundă. Toate acestea se adaugă vizorului OLED, conecticivității Wi‐Fi/NFC, tehnologiei de stabilizare a imaginii SteadyShot și sistemului de selectare a tipurilor de scene care contribuie împreună la plăcerea de a utiliza FDR‐AX100E. V-ați dorit imagini 4K? Dorința vă este împlinită….

 

Televizorul 4K Ultra HD al anului în Europa: KDL-65X9005B

Diagonală, sunet, rezoluție Ultra HD, totul într-un pachet încântător – Sony KDL-65X9005B este perfect pentru cei care își doresc divertisment de calitate acasă. Fie că vrei să vizionezi propriile fotografii și clipuri video, imagini la calitate îmbunătățită redate dintr-un Blu-ray, transmisii TV sau clipuri disponibile online, acest ecran LED de 65 de inci impresionează cu precădere prin controlul asupra motorului său de procesare. Tehnologia TRILUMINOS, exclusivă Sony, oferă o gamă variată de culori naturale, în timp ce procesarea prin X-tended Dynamic Range redă un contrast fermecător. Suportul HDMI 2.0, decodorul HEVC și compatibilitatea HDCP 2.2 fac ca acest televizor să fie perfect pregătit pentru orice conținut 4K.

Designul Wedge și difuzoarele Magnetic Fluid îmbunătățite redau un bas  și acute puternice – niciun alt televizor nu oferă un sunet mai bun. Dacă vrei un bas și mai puternic, subwoofer-ul wireless Sony SWF BR100 este o opțiune.

 

Tableta anului în Europa: Xperia™ Z2

Atât de subțire, de elegantă și de netedă, tableta Sony Xperia Z2 este fără îndoială un câștigător EISA. Această tabletă cu design seducător impresionează utilizatorul prin calitatea imaginii pe care o redă pe ecranul LCD IPS de 10,1 inci, cu rezoluție de 1920 x 1200 pixeli, prin culorile realiste, negru profund și detalii excepționale. Cu un timp de răspuns foarte rapid, tableta Xperia Z2 este echipată cu un procesor Quad Core Snapdragon 801 de 2,3 GHz, utilizează 3GB d RAM și funcționează pe platforma Android 4.4 pentru o experiență fără egal în navigarea mobilă pe internet. Ușor de utilizat și perfectă pentru vizionarea de filme Full HD sau pentru jocurile preferate, tableta are certificare IP58 (rezistentă la apă până la adâncimi de 1,5 m pentru o perioadă de 30 de minute) și o autonomie de 13 ore, asigurată de bateria de 6.000 mAh.

 

Playerul audio HDD al anului în Europa: HAP-Z1ES

Compania care a adus inovații importante în dimeniul audio prin lansarea revoluționarului Walkman, a compact disc-ului digital și a unității SACD își asumă o nouă inițiativă, aceea de a aduce din nou audițiile de hi-fi în topul preferinței consumatorilor. De data aceasta, compania se diferențiază prin playerul digital HAP-Z1ES cu hard disk de 1TB. HAP-Z1ES se conectează la rețeaua din casă fie prin cablu, fie prin Wi-Fi, oferind acces la radio online prin platforma vTuner și redă muzica direct din memoria internă, pentru o audiție de excepție. Modul de remasterizare DSD aduce claritate și detaliu de neegalat. Este sursa digitală perfectă pentru orice piesă Hi-Fi.