NAPP – National Association of Photoshop Professionals impreuna cu fotograful, instructorul, autorul a zeci de carti in domeniul fotografic si presedinte NAPP – Scott Kelby – au organizat timp de 3 zile cea mai importanta manifestare a fotografilor amatori si profesionisti din USA – PhotoshopWorld, la care au venit peste 3000 de participanti, fiecare platind cate 399 $ plus hotel + parcare + mancare…

S-au ales cu zeci de seminarii si workshopuri in domeniul editarii de imagine, a business-ului fotografic, a practicii concrete in domeniul fotografiei de portret, food, still life, fotografie din avion, fotografia sportiva.

35 de instructori renumiti international si-au adus aportul in 100 de cursuri la elucidarea unor teme noi, precum Lightroom 5, sau a altora mai „vechi’ dar la fel de actuale, cum ar fi Photoshop CS6, editarea video, PR pentru fotografi, Camera RAW, Down & Dirty tips for Designers sau Guerrilla Lighting For The Modern Wedding & Portrait Photographer.

Personal am fost invitat de NAPP in calitate de jurnalist si am asistat la cursurile lui Scott Kelby, Dave Cross, Frank Doorhof, Dave Black, Julieanne Kost, Janine Warner, Davis Ziser si Joe McNally.

Organizat excelent, la Orange County Convention Center, PhotoshopWorld si-a propus 7 teme principale:

  • General Photoshop
  • Graphic Design
  • Lighting
  • Business
  • Lightroom
  • Photography Techniques
  • Photoshop For Photographers

Fiecare seminar/workshop a durat cate o ora, instructorii si-au prezentat cursurile in sali imense, cu microfon/difuzor si acustica foarte buna. Oricine era liber sa mearga la orice seminar/workshop, cele 7 teme tinandu-se in paralel.

Intr-o alta sala imensa s-a tinut un targ de echipamente foto, incluzand pe langa aparate si obiective foto, indeobste de la Nikon si Canon, diferite sisteme de blitz, de la Profoto la Elinchrom. Un stand foarte frumos au avut Epson,  unul mic dar concentrat Wacom, unul generos Adobe care a sustinut permanent cursuri despre Photoshop & Lightroom gratuite, intrucat intrarea la targ nu se platea, oricine putea participa.

Un stand mare de carti de fotografie oferea reduceri de 25% cumparatorilor. Am remarcat si alte prezente importante, cum ar fi On One Software si Nik Colors.

La finalul celor 3 zile (adica azi, cand va scriu) a avut loc o intalnire uriasa, de „tip american”, in care diferiti instructori/fotografi au vorbit cate 5 minute despre ei, prezentandu-si portofoliul si exprimandu-si experienta legata de PhotoshopWorld. Iata „putina atmosfera”…

Urmatorul eveniment PhotoshopWorld e in septembrie 2013, in Las Vegas. Ne vedem acolo?

 

Foto+Video Nex 7+18-200