Profoto e unul dintre cele mai prestigioase brand-uri din lume cu privire la sistemele de blitz de studio. Extrem de fiabile, construite robust, cu nenumarate accesorii – Profoto se regaseste in studiourile fotografilor profesionisti.

In Romania Profoto este reprezentat de firma Imatech by Mihai Musceleanu.

Profoto ofera o lumina consistenta, stabila, declansarea se face prin emitator Radio (Profoto AIR remote), si are un singur cusur: e scump! Dar e marca suedeza, facuta excelent, aproape ca nu are concurenta.

In ultimii 2 ani Profoto a oferit 2 produse noi, foarte interesante, care au ajuns sa fie prezentate si in Romania: B1 (lansat in noiembrie 2013) & B2 (lansat in martie 2015). Tendinta este: TTL, pe baza de baterie pentru mobilitate maxima, usoare, portabile, timp de incarcare scurt.

profoto Romania Academia de fotografieProfoto B1 Off Camera Flash are o putere de 500 w/s, iar B2 250 w/s. Functia TTL poate fi obtinuta doar cu ajutorul Profoto Air Remote TTL-C – pentru Canon sau Nikon. Pentru Sony din pacate nu au facut nimic, deocamdata.

 

Profoto-B1-Digital Romania

 

Profoto B2 se recomanda fotografilor care lucreaza pe teren, in locatie, la evenimente, dar si in studio. Functioneaza pe baza de baterie, e compact, usor, incape intr-un mic rucsac si il puteti lua pe bicicleta!

Fotograful Ciprian Yan Pascu, un sibian simpatic si talentat, a facut prezentarea acestor produse printr-un workshop la Studio 82.

Foto-model: Georgeta Savin de la agentia YES MODELS

Iata ce a iesit:

Enjoy!