Noaptea Studiourilor Foto 2015

s-a petrecut in 14 studiouri de fotografie din Bucuresti. Evenimentul organizat de Uncle Jeb Studio si sponsorizat de Nikon Romania si-a dorit prezentarea studiourilor de fotografie din capitala, impreuna cu fotografii si asociatii acestora, facandu-i cunoscuti lumii largi.

 

Copyright by Simion Buia-0022

 

Academia de Fotografie a participat la Noaptea Studiourilor Foto, organizand un eveniment fotografic in studioul mare, de 160 mp, situat in Palatul Universul, str. Actor Ion Brezoianu 23-25.

Cam asa s-a intamplat:

 

Copyright by Simion Buia-9990

 

“ȚIPAAAM TAAAAAAAAAAAAARE!!!! – la Simion Buia” – a fost actiunea noastra, pe langa dorinta de a prezenta cursurile si workshopurile de la Academia de Fotografie, impreuna cu studioul foto pe care il punem la dispozitia cursantilor dar si a clientilor, fotografi amatori sau profesionisti, in cautarea unei locatii ideale pentru fotografie si film, in buricul Bucurestilor.

 

Copyright by Simion Buia-9982

 

Am fost vizitati de oameni simpatici, dar nu toti si-au dorit sa tipe.

 

Copyright by Simion Buia-9970

 

Cei care si-au luat inima-n dinti au fost fotografiati cu Sony A7 si obiectivul Sonnar T* FE 55mm F1.8 ZA Full-frame E-mount Prime Lens.

 

Copyright by Simion Buia-9961

 

Portretele au fost iluminate cu Elinchrom Quadra, o sursa pentru fundal (peretele alb), a doua sursa pentru fata, lumina fiind modelata de un Deep Octa.

 

Copyright by Simion Buia-9958

 

In rest: multe discutii placute si noi prieteni in lista de FB.

 

Copyright by Simion Buia-9945

 

Toti cei care au tipat s-au simtit ulterior mult mai bine, fapt ce m-a pus pe ganduri, intrebandu-ma daca nu cumva acest eveniment s-ar putea transforma intr-o terapie psiho-somatica…?!

 

Copyright by Simion Buia-9942

 

Au existat si cativa „tipatori” care mai curand sopteau tipatul, sunetul iesit pe gura fiind firav, precum un mieunat de pisicuta…

 

Copyright by Simion Buia-9935

 

Recunosc, nu a fost usor sa conving vizitatorii sa tipe. Multi s-au rusinat, altii nu au avut curaj, cativa au spus ca nu au tipat in viata lor!

 

Copyright by Simion Buia-9926

 

Au existat insa si vizitatori care pareau ca tipatul este modul lor firesc de comunicare.

 

Copyright by Simion Buia-9920

 

Fiecare dintre ei a fost fotografiat timp de cateva secunde, nu mai mult.

 

Copyright by Simion Buia-9917

 

I-am invitat pe scaun, rugandu-i sa se gandeasca la ceva personal care sa-i determine o stare de tipat, dar sa comunice cu ochii ceea ce gandesc.

 

Copyright by Simion Buia-9910

 

Am setat aparatul la 1/125 | diafragma f 5.6, pentru a avea ambii ochi clari, dar a fost dificila focalizarea deoarece subiectul in timpul tipatului se smucea.

 

Copyright by Simion Buia-9896

 

Cei care au tipat calm – au fost perfect in focus.

 

Copyright by Simion Buia-9879

 

Studioul de fotografie din Palatul Universul este extraordinar: inalt de 9m, lung de 20 m – producea un ecou fantastic, orice tipat devenind parca o mostra audio din filmele lui Alfred Hitchcock.

 

Copyright by Simion Buia-9875

 

Unde mai pui ca au venit si cateva actrite in devenire, care s-au simtit extrem de provocate sa tipe in buna voia!

 

Copyright by Simion Buia-9773

 

Conceptul meu fotografic contine, de fapt, 3 imagini: una inainte de tipat, una in timpul actului creativ, ultima imediat dupa tipat, cand reactia este una de asteptare, intrebandu-se: A fost bine? A fost tareeeeeeee?!

 

Copyright by Simion Buia-9609

 

Unora le-a iesit din prima!

 

Copyright by Simion Buia-0034

 

Altora dupa putina experimentare a modului de a tipa: mai indulgent, provocativ, sexy, cu bataie lunga sau doar un scurt icnet?

 

Copyright by Simion Buia-0017

 

Desigur, trebuia sa fi vazut si gesturile lor in timpul tipatului…

 

Copyright by Simion Buia-0054

 

In general – barbatii au fost cei mai deschisi si doritori sa tipe. Femeile trebuiau convinse, pe unele am reusit!

 

Copyright by Simion Buia-9829

 

Au existat insa cateva doamne care au mimat tipatul, si m-am intrebat daca ele mimeaza si alte lucruri? Aceste persoane nu sunt publicate aici.

 

Copyright by Simion Buia-0049

 

Mi-a placut acest proiect, am sa-l repet. As dori chiar sa scot o carte unicat, la Blurb, cu 100 de portrete tipate. Asa ca daca vreti sa faceti parte din proiectul meu va invit sa ma contactati: contact@academiadefotografie.ro

 

Copyright by Simion Buia-0026

 

Multumesc vizitatorilor mei pentru ca si-au rupt din timp sa-mi tipe, sa ma intalneasca, sa-mi vorbeasca, sa ma asculte.

 

Copyright by Simion Buia-0038

 

Astept cu nerabdare Noaptea Studiourilor Foto 2016.

Pana atunci trageti aer in piept si… asteptati!