Secretele fotografiei digitale

Titlul original: Digitalis fenykepezes kezdoknek

Autori: Enczi Zoltan, Richard Keating

Fotografii: Enczi Zoltan, Simon Adrienn, Richard Keating, WhitePi Co., Korbely Attila, Szabo Endre, Imre Tamas

Traducator: Mark-Robert Ferenczi

ISBN 978-606-8189-64-2

Editura Casa 2012, www.edituracasa.ro

Format: 22,5 x 12,5 cm

Numar pagini: 160

Pret: 57,9 lei

 

Sunt multi interesati de fotografie in Romania, dar foarte putini fotografi. Majoritatea nu fac diferenta intre “poza” si “fotografie”, intre arta si tehnica, intre amatorism si profesionalism. Ieftinirea aparatelor foto, mai ales DSRL, dar si programele auto(mate) care fac totul de la sine (iluminare, iso, diafragma, timp de expunere) aduc un plus de vanzari comerciantilor si un mare minus fotografiei, ca valoare intrinseca. Noroc ca exista carti de educatie fotografica, traduse in limba romana, cum ar fi cele editate la Editura Casa. Ultimul volum, Secretele fotografiei digitale (autori: Enczi Zoltan, Richard Keating), este dedicat incepatorilor. Curiosii vor afla despre tehnica digitala, tipuri de aparate, generalitati despre obiective, setarile aparatului de fotografiat, blitzul, genuri fotografice, prelucrarea imaginilor si utilitatea accesoriilor.

“Incepatorii in fotografia digitala se vor descurca mult mai usor decat fotografii incepatori care si-au inceput <<cariera>> de fotograf pe film. Micutele minuni digitale dau un randament mai bun, au o utilizare mai simpla decat cele pe film, astfel ca procesul de invatare este mult mai rapid, fotografierea este mai <<transparenta>>, totul devenind mai incitant. Tehnologia, in schimb, nu reprezinta totul – indiferent de nivel – aceasta nu gandeste in locul nostru. Fotografii amatori fac sistematic aceleasi greseli, simplu de evitat cu un pic de atentie si ceva cunostinte tehnice. Prezenta carte va acoperi aceasta zona, oferind de asemenea si idei pentru achizitionarea aparatului foto, cate ceva despre postprocesarea fotografiilor si despre temele cele mai usor de fotografiat.” – citim in prefata cartii Secretele fotografiei digitale.

La un pret acceptabil (57,90 Lei) si un print bun, realizat pe hartie semilucioasa, cu numeroase fotografii exemplificatoare, volumul este recomandat celor ce pornesc, acum, pe cararea batatorita a pasionatilor de fotografie.

Secretele fotografiei digitale poate fi rasfoita si la Academia de fotografie. Iata cateva imagini aici:

[slideshow]