Noua cameră foto mirrorless include cel mai rapidi AF și cel mai mare număr de puncteii AF, noul senzor APS-C de 24.2MP și înregistrare video la rezoluție 4k

Sony lansează cel mai nou membru al gamei de camere foto mirrorless premiate, modelul α6300. Camera beneficiază de un sistem 4D FOCUS™ fără precedent, care poate focaliza pe un subiect în 0,05 secunde, cel mai scurt timpi AF din lume. În plus, α6300 are 425 de puncte de detecție AF, cel mai mare număr existent pe un model de cameră foto cu obiective interschimbabileii, care poate captura până la 11 cadre pe secundă în modul autofocus continuu și cu urmărirea expunerii.

Noul model permite realizarea de fotografii în rafală prin modul live-view, cu până la 8 cadre pe secundă.

Camera versatilă α6300 este echipată cu noul senzor Exmor CMOS pe format APS-C, de 24.2MPiii cuplat la procesorul de imagine BIONZ X, care produce imagini de o calitate remarcabilă pe toată plaja ISO 100 – 51200iv.

Noul α6300 poate filma și înregistra clipuri video de rezoluție 4K fără deformare de pixeli, în formatul Super 35mm.

Sony mirrorless a6300

Performanță AF fără rival

Noua cameră foto α6300 de la Sony include apreciatul mod de FOCUS 4D de pe modelul α6000, care utilizează sistemul de autofocus Fast Hybrid AF care permite imortalizarea unui subiect în doar 0,05 secunde. Camera include și tehnologia High-density Tracking AF cu 425 de puncte de detecție care-i permite să focalizeze extrem de rapid în orice zonă a câmpului, chiar și pe obiecte mici și rapide pe care alte camere nu le-ar detecta.

Pe lângă acoperirea extinsă de AF, α6300 include în premieră o tehnologie nouă high-density tracking AF, care îi permite să activeze rapid un număr mare de puncte de AF din jurul unui subiect – de circa 7,5 ori mai multe decât a6000 – și să le ajusteze în mod inteligent, în conformitate cu mișcarea subiectului. Această funcție este extrem de utilă, în special atunci când este folosită în modul rafală de 11 cadre pe secundă sau 8 cadre pe secundă în modul live-view, cu o acuratețe de încadrare de 100% pe ecranul LCD sau vizor, pentru subiectele care se mișcă rapid.

Cele 425 de puncte AF de detecție, funcțiile de enhanced tracking și acuratețea focalizării sunt disponibile pe α6300 și la folosirea obiectivelorv cu montură A cu un adaptor precum Sony LA-EA3. Aceasta este o premieră pentru camerele foto Sony cu obiective interschimbabile pe montură E și cu senzor pe format APS-C, singurele modele care mai includ această opțiune fiind camerele full-frame α7R II și α7 II.

Alte îmbunătățiri la modelul α6300 includ declanșarea silențioasă, posibilitatea de a folosi funcția AF în modul de magnificare, funcția Eye AF în modul AF-C și multe altele.

Obiective G master

Senzor performant Exmor CMOS de 24.2 MP și procesorul BIONZ X

Pentru a maximiza eficiența și performanța, α6300 include noul senzor de 24,2 MP care se potrivește perfect cu procesorul de imagine BIONZ X.

Noul senzor are fire de cupru care îmbunătățesc colectarea luminii și accelerează semnificativ viteza de citire. Procesorul BIONZ X include un algoritm îmbunătățit de procesare a imaginii, care maximizează capacitatea senzorului. Împreună, cele două componente colaborează pentru a produce fotografii cu zgomot de imagine redus și rezoluție excepțională în setări ISO de până la 51200iii, în special în zona de sensibilitate medie-superioară.

Rezoluție 4K și funcții video profesionale

În premieră în segmentul non-full-frame Sony cu obiective interschimbabile, noua cameră α6300 oferă posibilitatea de înregistrare 4K în formatul Super 35mm. Când filmează în 4K, camera colectează 20 de megapixeli de informație, de aproximativ 2,4 orivi (echivalent 6K) mai mulți pixeli decât în cazul 4K UHD, iar apoi supra-eșantionează informația pentru a produce clipuri de o calitate ridicată, cu detalii și profunzime excepționale.

Camera utilizează codeculvii XAVC S în timpul filmării, care înregistrează cu o frecvență bit rate de 100 Mbps în 4K și 50 Mbps în formatul standard Full HD. În plus, camera focalizează de două ori mai rapid decât modelul precedent, datorită sistemului nou și îmbunătățit de AF.

Alte funcții profesionale incluse sunt posibilitatea de înregistrare Full HD la 120 de cadre pe secundă la o frecvență de 100 Mbps, o altă premieră pentru o cameră cu senzor APS-C cu obiective interschimbabile.

Acest mod permite editarea clipurilor în formate slow-motion la o viteză redusă de 4 sau de 5 ori în Full HDviii (la 24p sau 30p).

De asemenea, inclus în cameră este o mufă de microfon care permite utilizarea microfoanelor externe și suportă și adaptoare XLR, precum și funcția nouă Gamma Display Assist, care le permite utilizatorilor să monitorizeze imaginile sau să verifice focalizarea când înregistrează clipuri S-Log. Noul model include funcționalități Zebra îmbunătățite, pentru un control mai bun al expunerii.

α6300 este echipat cu un vizor XGA OLED Tru-Finder cu 2,4 milioane de puncte, care oferă vizibilitate excelentă pe fiecare colț. De asemenea, un nou mod disponibil pentru vizor permite afișarea imaginilor la 120 cadre pe secundă.

Din punct de vedere estetic, noul model a6300 stă foarte bine în mână, datorită designului robust, din aliaj de magneziu. Poate fi personalizat pentru aproape orice stil de fotografiere sau filmare, cu 9 butoane configurabile pe care pot fi setate 64 funcții diferite. Camera are un sistem îmbunătățit de rezistențăix la praf și umezeală, o montură ranforsată pentru obiective și butoane noi și îmbunătățite pentru declanșator și selectare mod.

Noua cameră α6300 este compatibilă cu tehnologiile Wi-Fi® și NFC și complet funcțională cu aplicația Sony PlayMemories Mobile™, disponibilă pe platformele Android™ și iOS, precum și cu gama tot mai extinsă de aplicații PlayMemories Camera Apps™. De asemenea, poate citi și coduri QR, pentru o conexiune mai ușoară cu smartphone-uri fără tehnologie NFC.

α6300 va fi disponibilă în Romania din martie 2016, la un preț de aproximativ 1.250 de euro, fără obiectiv, și de 1.400 de euro pentru versiunea cu obiectiv SELP1650.

Despre Sony

Sony Corporation este lider global în producerea de tehnologii audio, video, de gaming, pentru comunicații pentru segmentele consumer și profesional. Prin dezvoltarea afacerilor în muzică, imagine, entertainment și mediul online, Sony are o poziție de lider absolut pe segmentele electronicelor și divertismentului. Sony a înregistrat în anul fiscal încheiat la 31 martie 2015 vânzări consolidate de aproximativ 68 miliarde de dolari. Sony Global Web Site: http://www.sony.net/

i Dintre camerele cu senzor APS-C și obiective interschimbabile, pe baza datelor deținute de Sony în februarie 2016. Măsurarea s-a făcut conform standardelor CIPA, cu obiectivul E PZ 16-50 F3.5-5.6, prin vizor și cu funcția Pre-AF dezactivată.

ii Dintre camerele cu obiective interschimbabile, pe baza datelor deținute de Sony în februarie 2016

iii MP efectivi aproximativi

iv Extensibil până la ISO 51200 pentru imagini fixe și până la ISO 25600 pentru clipuri

v Obiective A-mount doar cu SSM sau SAM. Utilizatorii pot selecta phase-detection AF sau contrast-detection AF în meniul sistemului AF

vi Setarea 1.6x în 30p

vii Un card de memorie SDHC/SDXC cu rating de viteza Clasa 10 sau mai sus este necesar pentru înregistrarea XAVC S

viii Numărul de pixeli necesari pentru înregistrările video Full HD corelați cu senzorul de imagine

ix Această cameră este proiectată pentru rezistență optimă la praf și umezeală dar nu este subacvatică sau imună la jeturi de apă. Doar pentru obiectivele FE