Ce este SWPA? Pentru fotografi, SWPA este punctul de validare al talentului lor. Pentru lumea intreaga, Sony World Photograhy Awards este recunoscuta ca fiind „the leading global photographic awards programme„. Pentru fotografii din Romania, Sony spera sa fie evenimentul anului.

Cele mai bune fotografii din lume vor ajunge la Bucuresti, intre 18 si 30 mai, in cadrul expozitiei Sony World Photography Awards 2012, organizata in premiera in Romania. Expozitia va reuni lucrarile premiate in acest an la Londra, in cadrul celei mai mari competitii internationale de fotografie din lume deschise inclusiv amatorilor.

Expozitia reuneste 70 dintre cele mai impresionante fotografii selectate dintr-un total de 112.000 de inscrieri din 171 de tari si este pentru prima data de la debutul Sony World Photography Awards, in 2007, când va fi prezentata nemijlocit publicului din Europa de Est. De asemenea, va avea o sectiune dedicata celor 10 fotografi romani, finalisti in cadrul SWPA în ultimii trei ani. Anul acesta, doi romani – Ionut Hrenciuc si Felicia Simion – au fost nominalizati pe lista scurta a celor mai buni fotografi din lume, la sectiunea „Panorama”, in cadrul competitiei „Open” si, respectiv, la sectiunea „Portret”, in cadrul competitiei „Youth”.

Academia de fotografie este partener al evenimentului si aduce in completarea expozitiei de fotografie, tehnica si educatia de calitate. In week-end-ul 19-20 mai, fotograful Simion Buia va sustine workshopuri dedicate fotografiei de portret pe temele „Make-up portrait”, „Romanian fashion portrait” si „Portrait yourself”; inscrierea este gratuita pe site-ul Sony www.sony.ro/worldphoto

Iata cateva imagini de la conferinta de presa: https://academiadefotografie.ro/17-mai-conferinta-de-presa-swpa-in-romania/