4 zile – atat dureaza cel mai mare festival de arta moderna si contemporana din lume. Pictura, scultura, desen, instalatii, fotografie, video si editorial sunt expuse incepand de astazi, simultan, in galerii din toata lumea, printre care si una din Romania. 300 de galerii din 36 de tari de pe 6 continente vor expune lucrarile a peste 2500 de artisti ai secolului 20 si 21. Art Basel #43 se intampla intre 14 si 17 iunie.

Am aruncat o privire prin catalogul disponibil online aici si pornind de la exponate din domeniul foto, va invita sa-i cunoastem pe cativa fotografi moderni si contemporani: Ralph Eugene Meatyard, André Kertész, Imogen Cunningham, Richard Avedon, Jeff Koons, Cindy Sherman, Valerie Belin.

 ____________________________________________________________

Pentru Art Basel #43 au mai fost selectate fotografii ale urmatorilor artisti: Goran Trbuljak Photographs (Self portrait), 1975,  Joseph vicomte Vigier Saint-Sauveur. Chaumière en ruine dans le village de Sasis., 1853, Jo Spence Remodelling Photo History (Revisualisation), 1982, o selectie a unor imagini reprezentative pentru ce a insemnat Gutai Art Association.

____________________________________________________________

Art Basel @ Plan B, Cluj

Plan B este un proiect artistic initiat de Mihai Pop si Adrian Ghenie in 2005 in Cluj si concretizat in 2 galerii: una in Cluj, alta la Berlin. Plan B a devenit cunoscut in 2007 cand a organizat pavilionul romanesc de la editia 52 a Bienalei de la Venetia. Selectat de comisia Art Basel, Plan B expune de astazi 15 lucrari ale artistului David Nuur. Adept al minimalismului si al artei conceptuale, lui Nuur ii place arta senzoriala si se pozitioneaza la mijloc, ‘In-betweenness‘, atat in privinta rolului sau ca artist – mediator intre ganduri si materializare, cat si ca opera -lucrarile sale din materiale organice fiind dinamice, vii, organice.  In lipsa unor galerii de fotografie (punct) sau aa unor galerii care sa expuna si fotografie si sa faca parte din scena internationala, Plan B ramane de vazut pentru cei din Cluj si imprejurimi.

Navid Nuur
ICON, 2011-2012
Grinded vitamine D pills and oils, bubinga wood, poppy seed oil
67 x 54,5 cm

@Plan B, Cluj