Tate Modern va asteapta intre 10 octombrie – 20 ianuarie la expozitia de fotografie urbana din New York si Tokio. Imaginile sunt realizate de regizorul si fotograful William Klein  si fotograful Daido Moriyama.

Nascut in 1928 la New York, William Klein a studiat pictura. Fara pregatire in fotografie a castigat Prix Nadar in 1957 pentru albumul New York, face fashion si foto- jurnalism si este considerat unul dintre cei mai influenti fotografi contemporani. Semnatura lui in fotografie si film este privirea ironica si unghiurile largi.

Daidō Moriyama este fotograf japonez pasionat de fotografia urbana, mai ales de surprinderea ungherelor oraselor japoneze dupa industrializare in unghiuri fotografice ciudate.

Conform site-ului celebrului muzeu de arta contemporana, expozitia „William Klein + Daido Moriyama” este o ocazie unica de a vedea imaginile celor doi intr-o expozitie comuna, mizand pe dorinta lor de a surprinde viata de strada si protestele politice in imagini blurate, texturale, dominate de griuri si unghiuri neobisnuite.

Expozitia exploreaza importanta unui photo-book in fotografia avant-garde si utilizarea design-ului grafic prin anii ’50, atunci cand acesta era un pionerat. Tate Modern prezinta si instalatii referitoare la filmele satirice ale lui Klein: Mister Freedom si Qui êtes vous Polly Maggoo ?

Aici o prima scena din Who Are You Polly Maggoo: