Noua cameră Tough! TG-5 ultra-rezistentă de la Olympus îşi propune să învingă competiţia în orice condiţii

Bucureşti, 18 Mai 2017 – Atunci când eşti în căutarea unei camere extrem de rezistentă, care să te însoţească oriunde pentru a putea surprinde esenţa celor mai noi aventuri, ai la dispoziţie varianta îmbunătăţită a celei mai bune camere din clasa sa. Noua Olympus TG-5, reprezintă noul vârf de gamă Tough!, şi vine cu o serie de îmbunătăţiri importante. Obiectivul de top, super luminos de 25-100mm*1:2.0 este combinat cu un senzor complet nou, şi cel mai recent procesor de imagine TruePic VIII care asigură îmbunătăţiri semnificative atât în viteza şi calitatea imaginii foto în toate condiţiile, cât şi în înregistrarea video atingând o rezoluţie 4K la o viteză superioară de 120FPSFull HD pentru un plus de calitate la redarea în mod slow motion. La toate acestea se adaugă butoanele noi, uşor accesibile şi lentila din sticlă cu strat dublu anti-aburire. Deoarece camerele Tough! tind să fie folosite în cele mai vitrege condiţii, toate aceste îmbunătăţiri contează pentru cei dornici să împărtăşească experienţele spectaculoase din aventurile acestei veri: deci tot ce ai nevoie este noua cameră Tough!TG-5 diponibilă de la jumătatea lunii Iunie în variantele de culoare roşu sau negru, la preţul de 2199lei.

 

olympus_v104190bu000_tg_5_digital_camera_black_1495000278000_1335061Alegerea pasionaţilor de aventuri:

Annelie Pompe** este o aventurieră profesionistă din Suedia, care a folosit mai mulţi ani camerele din seria TG:

Practic căţărarea, fac scufundări, surf, caiac, ciclism montan, alerg şi schiez, deci am nevoie de o cameră care mă poate însoţi oriunde, poate ţine ritmul cu mine şi poate crea imagini superbe. TG-5 ţine pasul cu toate acestea şi îmi place foarte mult noul buton rotativ de control şi lentila din sticlă cu strat dublu anti-aburire – atunci când intri şi ieşi din apa foarte rece acestea sunt foarte utile şi de aceea este o cameră excelentă şi mai uşor de utilizat.”

Există o multitudine de camere “action”, dar niciuna care să asigure calitatea imaginii foto şi avantajele lui TG-5. În timpul unei aventuri în care se poate întâmpla orice, camera ta trebuie să fie destul de mică şi uşoară încât să nu te încurce, dar în acelaşi timp să facă faţă condiţiilor extreme fără ca tu să te îngrijorezi. Aruncă o cameră TG-5 într-un canoe în care s-a strâns apa – nicio problemă. Stai pe ea încălţat cu ghetele de drumeţie – doar un fleac. Scapi camera de la înalţimea capului pe o stâncă – o zi obişnuită de fotografiere. Premiată cu regularitate ca cea mai bună din clasa sa încă de la introducerea modelului TG-1 în 2012, modelul vârf de gamă Olympus Tough! a devenit prima alegere pentru împătimiţii de aventuri din lumea întreagă. O combinaţie clasică între dimensiuni reduse şi construcţie rezistentă pionierată de Olympus, TG-5 introduce un nou nivel al calităţii imaginii şi performanţei video îmbunătăţind reputaţia camerelor cu construcţie robustă.

 

 

olympus_v104190bu000_tg_5_digital_camera_black_1495000278000_1335061

Imagini de calitate mai bună, mai multe opţiuni de tracking şi distribuire

Eiji Shirota este coordonatorul echipei Olympus care a dezvoltat modelul TG-5 în Tokyo şi explică priorităţile producătorului pentru această cameră astfel:

Prioritatea noastă pentru TG-5 a fost să îmbunătăţim calitatea imaginii per total într-o varietate mai mare de condiţii şi de a spori capabilităţile camerei de înregistrare a aventurilor. Clienţii noştri ne-au spus că folosesc camerele Tough! în situaţii limită atât din punct de vedere fizic cât şi fotografic. Noul senzor are mai puţini pixeli decât modelul anterior, dar în combinaţie cu cel mai nou procesor de imagine folosit şi la vârful de gamă pro OM-D E-M1 Mark II, asigură o calitate superioară a imaginii, cu o gamă dinamică sporită şi un timp de răspuns mai bun.

Ca bonus, am introdus chiar şi o versiune a funcţiei Pro Capture, deasemenea preluată de la linia profesională OM-D, care ajută la surprinderea unui moment exact din succesiunea acţiunii. În cele din urmă, am adăugat un senzor de temperatură care alături de GPS, manometru şi busolă deja existente, să permită utilizatorilor să distribuie şi mai multe informaţii alături de imagini, pentru a relata cu adevărat povestea aventurii lor.”

 

1495000853000_IMG_800073

 

Cinci caracteristici pentru fanii activităţilor extreme

TG-5 are cinci caracteristici principale. Obiectivul ultra-luminos, sistemul Variable Macro, gama de accesorii şi sistemul senzorului de poziţie combinat cu WiFi integrat pentru localizare şi transferul datelor către telefoanele smartphone. Acestea sunt patru dintre ele. Numărul cinci este deja legendara sa rezistenţă. TG-5 este rezistentă la şoc provocat de cădere de la o înalţime de 2.1 metri***, rezistentă la zdrobire cu o greutate de 100kg***, rezistentă la îngheţ până la -10°C***, rezistentă la praf, şi rezistentă la scufundare în apă până la o adâncime de 15m fără o carcasă subacvatică specială***. Împreună cu carcasa susbacvatică PT-058 (comercializată separat) se pot înregistra imagini şi filme până la o adâncime de 45 metri.

Obiectivul super-luminos de 25-100mm* are un maxim al diafragmei de 1:2.0 la zoom superangular, ceea ce înseamnă că TG-5 poate surprinde cadre pline de culoare, cu zgomot redus de imagine în medii cu iluminare redusă, acolo unde sunt necesare viteze mari ale obturatorului şi valori ISO reduse – ca de exemplu la 15m sub apă, fără ajutorul unei carcase şi fără lumină suplimentară. Pasionaţii de scufundări vor profita atât de manometrul încorporat, de opţiunile Underwater HDR pentru a evidenţia zonele de lumină şi umbră, de AF Area pentru a muta focalizarea în altă parte a cadrului, dar şi de butonul rotativ de control ce poate fi personalizat pentru a fi manevrat cu mănuşi.

Pentru cadre spectaculoase în natură, TG-5 dispune de un sistem avansat Variable Macro cu patru moduri: Microscope, Microscope Control, Focus Bracketing şi Focus Stacking Mode. Ultimul nu necesită software adiţional, fapt unic în această categorie de camere. Pentru a obţine un maxim de realism şi culoare şi pentru a minimaliza zgomotul de imagine, TG-5 suportă şi fişiere RAW.

 

1495000853000_IMG_800072Garanţie extinsă, sfaturi şi trucuri foto subacvatice pe MyOlympus

TG-5 este un sistem complex pentru oameni dornici de aventură şi de fotografii pe măsură. Preţul excelent include o extensie**** a garanţiei cu şase luni dacă noii deţinători îşi înregistrează camera pe MyOlympus.

Pasionaţii de scufundări pot afla mai multe informaţii şi trucuri foto despre obţinerea imaginilor perfect clare sub nivelul mării cu Tough! în noua secţiune Underwater Photography World pe www.olympus.eu/underwater

 

1495000853000_IMG_800071

Accesorii

LG-1 Macro Light Guide pentru iluminarea uniformă a subiectelor macro şi pentru contracararea umbrei camerei, veţi obţine cadre cu adevărat spectaculoase

FD-1 Flash Diffuser pentru redistribuirea luminii de la bliţul încorporat în mod egal subiecţilor din cadrele prim-plan slab iluminaţe

FCON-T01 Fisheye Converter Lens pentru cadre originale, superangulare în condiţii severe, inclusiv subacvatice

TCON-T01 Tele Converter Lens pentru prim-planuri extreme subacvatice, sau în alte condiţii

Carcasă Subacvatică PT-058 pentru înregistrare imagini şi video fără nicio grijă la adâncimi de până la 45 metri

Husă Neopren CSCH-121 pentru un plus de protecţie împotriva zgârierii şi a căderii de la înălţimi – designul său tip plasă permite scurgerea şi uscarea rapidă după utilizarea subacvatică

Suport Sport CSCH-123 Sport Holder pentru a transporta camera fără a folosi mâinile, păstrând accesibilitatea prin prinderea în partea din faţă a harnaşamentului sau rucsacului. Disponibilă în albastru deschis sau portocaliu

Husă din silicon CSCH-126 pentru protecţie împotriva zgârierii

Husă rigidă CSCH-107 cu sistem de prindere tip carabină pentru ataşarea camerei la diferite tipuri de echipament

Curea plutitoare de mână CHS-09 roşie, vizibilă, cu un design sport, pentru transportul sau localizarea camerei Tough!

Pentru lista completă a caracteristicilor şi accesoriilor Tough! TG-5, vizitaţi https://www.olympus.ro/site/ro/c/cameras/tough/index.html

Specificaţiile produsului pot fi modificate fără o notificare în prealabil. Vă rugăm să verificaţi pagina Olympus la https://www.olympus.ro pentru cele mai recente specificaţii.

* echivalent 35mm

** @anneliepompe şi www.anneliepompe.com

*** Subacvatic conform standardului IEC publicat 529 IPX8. Datele de rezistenţă la şoc conforme cu MIL-STD810F (condiţii de testare Olympus). Rezistentă la îngheţ şi zdrobire conform condiţiilor de testare Olympus.

**** Şase luni adiţional garanţiei acordate standard în ţara de achiziţie.