Cei care au cumparat sau intentioneaza sa achizitioneze una dintre cele mai revolutionare camere de fotografiat Mirrorless din lume, anume Sony A7 sau Sony A7 R – primesc azi o veste extraordinara din partea firmei Carl Zeiss, cunoscuta drept brandul de referinta in domeniul obiectivelor foto.  E vorba lansarea unuiZeiss 55mm FE Sony academiadefotografie.ro obiectiv „luminos”, cu focala fixa de 55 mm, construit special pentru montura E ale aparatelor Sony. Luminos inseamna, in jargonul fotografic, un obiectiv cu o diafragma deschisa, de regula intre F 1.0 – 2.8. Optica se numeste: Sony FE Carl Zeiss Sonnar T* 55mm F1.8 ZA.

Lens configuration (group / element) 5 / 7
35mm-equivalent focal length (APS-C)* (mm) 82.5
Angle of view (APS-C)* 29°
Angle of view (35mm full frame) 43°
No. of aperture blade 9
Min. aperture (F) 22
Max. magnification ratio (x) 0.14
Min. focus (m) 0.5
Filter dia. (mm) 49
Hood shape / mount petal / bayonet
Dimensions: Dia. x L (mm) 64.4 x 70.5
Dimensions: Dia. x L (in.) 2-5/8 x 2-7/8
Weight: (approx.) (g) 281
Weight: (approx.) (oz.) 10
Provided accessories ALC-SH131, case

 

Constructia e simpla, 7 elemente in 5 grupuri, arata modest, „cuminte”. Distanta minima de focalizare este de 0.5 m, greutatea: 281 grame.

Performanta obiectivului  Sony FE Carl Zeiss Sonnar T* 55mm F1.8 ZA o reprezinta sharf-ul exceptional, confirmat recent de firma independenta DXO Mark. Testul a fost facut pe Sony A7R, care nu detine filtru AA.

carl_zeiss_sonnar_t_fe_55mm_f1_8_za.academiadefotografie.ro

Obiectivul nu are stabilizare de imagine, insa nu are nici distorsiuni sau aberatii cromatice. Este un excelent allrounder, fara pretentia de a fi neaparat si un obiectiv de portret.

academiadefotografie.ro-

Este perfect pentru fotografia de evenimente, fotografia de copii, de strada, inclusiv pentru fotografia industriala. Obiectivul utilizeaza un motor linear care permite ajustarea sharf-ului in mod silentios si smooth, fiind excelent mai ales pentru filmari.

sony carl zeiss 55mm.academiadefotografie.ro

Sony FE Carl Zeiss Sonnar T* 55mm F1.8 ZA inca nu este disponibil in Romania, insa in alte tari da. In USA costa 998 USD, in Germania costa 994 Euro pe www.amazon.de, iar in Austria il gasiti la 854 Euro, aici: http://geizhals.at/eu/

Totul nou si cu garantie, evident.

academiadefotografie.ro