Daca ai o idee buna pentru un foto-reportaj pe tema politica, sociala sau culturala, si ai mai facut cel putin un astfel de material pana acum, completeaza aplicatia si trimte-o pana maine, impreuna cu 10-20 imagini. Premiu: 8000€ de la Canon ca sa-ti realizezi proiectul.

Pierre & Alexandra Boulat Award este destinat unui foto-reportaj care nu s-a realizat pana acum si pentru care nu gasesti suport media. Juriul format din editori de carte si reviste, fotografi si curatori, va selecta castigatorul bursei in functie de calitatea profesionala a aplicantului si relevanta si originalitatea propunerii.

Anul trecut, grantul a fost castigat de Lizzie Sadin pentru un proiect intitulat „Promised Land, Promised Women.” Premiul oferit de Canon Europa a ajutat-o pe Lizzie Sadin sa  investigheze si documenteze traficul de femei din Israel. Pe site-ul fotografei de origine franceza- lizzie-sadin.com, am gasit numeroasele proiecte de jurnalism foto dedicate statutului femeii in diferite tari, printre care si ”FEMMES VICITMES DE LA TRAITE EN MOLDAVIE” – foto-reportaj realizat la vecini. Poate asta a constituit consistenta si calitatea profesionala care au facut-o castigatoarea grantului.

Nu exista taxa de inscriere, orice fotograf poate aplica. Aplicatia este aici: http://www.viiphoto.com/contentNewsletter/News/form_n_awards%202012.pdf

Deadline: 20 iunie