Profoto – reprezentat in Romania de firma Imatech & Mihai Musceleanu – este brandul de blitz/flash la care viseaza orice fotograf profesionist. Calitatea luminii, soliditatea sistemului de flash si nenumaratele accesorii de modelare a luminii fac din Profoto un „must have” pentru fotografii de succes, si implicit instariti.

Profoto e scump! Foarte scump. Dar nu se compara nici cu Hensel, cu atat mai putin cu Elinchrom, ultimul brand fiind mai mult pentru amatori.

By Simion Buia-184659

 

Azi, in cadrul Photo Romania Festival, care se tine la Cluj deja de 6 ani consecutiv, fotograful sibian Ciprian Pascu, cunoscut si Yan Photography, a sustinut un workshop de prezentare cu echipamentele B1 si B2 de la Profoto.

 

By Simion Buia-183440

 

Publicul a putut testa in buna voie echipamentele de exceptie, iar ca lumina sa aibe un subiect pe masura – ni s-a alaturat superba Bianca A. Iuga, din Maramures!

 

By Simion Buia-183329

 

Cursantii prezenti au primit o descriere in extenso despre cum functioneaza cele 2 sisteme de lumini cu baterii, ideale pentru fotografiile in locatie unde nu exista priza, cum ar fi: munte, mare, pe barca si in nenumarate alte locuri fara „220”.

 

Desigur, Profoto are un imens atuu, pe langa fiabilitate, anume faptul ca se pot face fotografii in rafala! Cursantii nu au crezut, asa ca au testat, live! Pe model. Singurul impediment a fost bufferul aparatului de fotografiat al fiecaruia, care s-a oprit ca sa scrie pe card pixelii. Dar lumina nu a dat semne de oboseala. Iata:

 

 

 

La sfarsitul sesiunii de prezentare l-am invitat pe fotograful Ciprian Pascu la un video-interviu. Enjoy!