samsung_galaxy_camera_edit_03

Shoot, Edit, Share.

De câte device-uri credeți că aveți nevoie pentru a face acțiunile de mai sus?

Până astăzi, de cel puțin două: o cameră și un computer. Samsung a lansat astăzi în București la Van Gogh Cafe o camera cu Android 4.1 Jelly Bean, display de 4.8 inch HD Super Clear Touch Display, 16 megapixeli, procesorul Quad Core ultrarapid, şi de 65 de funcții de editare foto și video integrate, posibilitatea de conexiune 3G & Wi-Fi și de share prin facebook, drop box, cloud, email.

Galaxy Camera

Ceea ce poate fi un mare minus este că producătorii au presupus autosuficiența: camera nu trage decăt în jpg, utilitatea RAW-ului fiind pentru ei neimportantă din moment ce aparatul vine cu atâtea funcții de editare și opțiuni predefinite: opțiunea „Rich Tone” oferă culori mai intense –pentru reducerea supraexpunerii într-un mediu cu un nivel ridicat de luminozitate,  setarea „Light Trace” controlează automat viteza obturatorului.

Alte detalii tehnice:

Senzor de imagine 16.3 effective megapixel 1/2.3″ BSI CMOS
Obiectiv F2.8, 23 mm, 21x Optical Zoom Lens
IS OIS
Display 121.2 mm (4.77″), 308 ppi, HD Super Clear Touch Display
ISO Auto, 100, 200, 400, 800, 1600, 3200
Rețea 3G (HSPA+ 21Mbps): 850 / 900 / 1900 / 2100 MHz
Procesor 1.4GHz Quad-Core processor
Sistem de Operare Android 4.1 (Jelly Bean)
Memorie 8GB + memory slot : micro SDSC, micro SDHC, micro SDXC
Imagine JPEG format  16M, 14M, 12M Wide, 10M, 5M, 3M, 2M Wide, 1M
Video MP4 (Video: MPEG4, AVC/H.264, Audio: AAC)Full HD 1920×1080 30fpsSlow motion Movie 720×480 120fps
Output Video HDMI 1.4
Funcții cu valoare adăugată Smart Pro : 10 modes (Macro, Rich Tone, Action Freeze, Waterfall Trace, Light Trace,Beautiful Sunset, Blue Sky, Natural Green, Silhouette, Vivid Fireworks)
Share shot, Auto Cloud Back-up
Smart Content Manager, Photo Wizard, Movie Wizard
Voice Control, Slow Motion Video, S Planner, S Suggest
AllShare Play, Family Story, Drop box

Servicii Google™ Mobile

Google Search, Google Maps, Gmail, Google Latitude
Google Play Store, Google Plus, YouTube, Google Talk,
Google Places, Google Navigation, Google Downloads, Google Chrome browser,Google Play Books, Google Play Movies
GPS A-GPS, GLONASS
Conectivitate WiFi a/b/g/n, WiFi HT40GPS/GLONASS
Bluetooth® 4.0
Baterie 1,650 mAh
Dimensiuni (WxHxD) 128.7 x 70.8 x 19.1 mm
Greutate 305g

Evenimentul de lansare a fost plăcut, ca de obicei, Fast Forward Communications – agenția care se ocupă de contul Samsung în România, a demonstrat discreție și profesionalism. Locația aleasă a fost o cafenea din centrul vechi dorind astfel să evidențieze legătura pe care o funcție a aparatului Samsung GALAXY Camera o are cu pictura – este vorba despre Paper Artist, preferata actorului Andi Vasluianu, invitatul evenimentului. Andi a avut camera la îndemână timp de 2 săptămâni și s-a distrat realizând fotografii la teatru, acasă, acasă la mama, pe stradă, aplicând unul dintre efectele multiple pe care le oferă camera și apoi share-uind (”partajând” pentru pasionații de limbă) aproape instantaneu prin facebook. Câteva dintre fotografiile făcute de Andi Vasluianu au fost printate și expuse la Van Gogh (aici îmi permit o observație: deși printate și prezentate mai bine ca unele expoziții personale ale fotografilor cu pretenții, exponatele se pierdeau printre tablourile de dimensiuni mari din cafenea). Andi Vasluianu povesteste despre experienta lui cu Galaxy Camera in video-ul de mai sus.

Samsung GALAXY Camera este pentru amatori și pasionați, pentru turiști și femei active, pentru îndrăgostiții de gadgeturi și bloggeri ce merg la evenimente, și poate pentru fotografii profesioniști care își doresc o cameră mică și abilă cu care să împărtășească imagini și filmulețe din călătorii. Nu e de mirare că majoritatea invitaților la evenimentul de lansare au fost bloggeri.

Dacă vă mai spun că arată bine – se mândrește cu un Minimal Organic Design, e ușor, are voice control și blitz, vine în trei variante de culoare (negru, alb și roșu), vă întrebați deja cât costă. În această demonstrație hands-on filmată la lansarea de astăzi aflați și răspunsul. Octavian Vlad – technical engineer la Samsung povestește pentru Academia de Fotografie:

 

Abia aștept să-l mânuiesc într-un test la un eveniment, pare intuitiv, iar pentru un editor de blog care nu este fotograf profesionist dar știe cât de mult contează promptitudinea și mai ales posibilitatea de a fotografia și filma și apoi transmite de la fața locului imagini mult mai profi decât poate face un smartphone sau o tabletă, Samsung GALAXY Camera este prima camera care poate face toate astea. Abia aștept să văd concurența!