Elijah Solomon Hurwitz trăiește în New York City și este pasionat de fotografia documentară și de stradă, dar și de probleme sociale și culturale. A lucrat în advertising 10 ani, și la începutul acestui an a făcut ceea ce face orice om cu pasiune și puțină nebunie: și-a dat demisia, a vândut agoniseala și a plecat în lume să…fotografieze.  În 7 luni a vizitat 13 țări, printre care și România.


 

 

”Țelul meu este să-mi construiesc un portofoliu axat pe fotografia documentară și fotojurnalism și să shake my life’s etch-a-sketch up a bit. Financiar, această decizie a fost lovitură în economiile mele, dar eu o privesc ca o investiție în fericirea mea pe termen lung.”  -povestește Hurwitz într-un interviu publicat recent de petapixel.com.

 

În cele șapte luni de călătorie, fotograful de 33 de ani a văzut, în ordine cronologică: Chile, Argentina, Africa de Sud, Botswana, Zimbabwe, Namibia, Turcia, Israel/West Bank, Iordania, România, Ucraina, Moldova, India + Kashmir.

Hurwitz spune că fotografiază 3 ore pe zi și editează alte 2, iar impresiile și o selecție de fotografii le postează pe site-ul personal http://www.elijahsol.com. Printre țările vizitate este și România pe care a străbătut-o din Maramureș, Transilvani, a trecut pe la Sibiu ca să ajungă apoi la București.

Impresiile le putem deduce din fotografii și nu numai. Pe site, fotografiile din România apar în doua secțiuni. Mai întâi, Hurwitz dedică experienței made in ro o secțiune din portofoliu numită ”Lost in Romania”, impresie sugerată și de faptul că este singura țară despre care nu a scris nicio mică povestioară. Imaginile, probabil, vorbesc de la sine.

Preocupat și de aspectele sociale și culturale, Hurwitz a documentat în călătoria sa situația țiganilor din România, Ucraina, Moldova și Turcia. Fotografiile sunt grupate sub titlul Live a Little, Be a Gypsy și le puteți vedea pe site-ul său.

Nu este fotograf profesionist, de fapt nici nu are pregătire în domeniu în afara unui workshop de 7 zile. Asta nu-l oprește pe Hurwitz să-și imagineze o carieră în domeniu, și are toate șansele mai ales că a reușit să-și pună bazele unui capital de imagine și a primit deja o ofertă de la o agenție de stock care să-l reprezinte.

Prin urmare, NO COMMENT & enjoy Lost in Romania copyright by Elijah Solomon Hurwitz.