7 – 14 decembrie Damien Hirst s-a despărțit de galeria care l-a reprezentat în ultimii 17 ani și continuă protestele la Tate, Felicia Simion este premiată la Travel Photographer of The Year Awards iar The MET expune ce l-a inspirat pe Brâncuși.

Damien Hirst și Gogasian în divorțul artistic al anului

Hirst @ The Complete Spot Paintings 1986-2011 at the Gagosian in New York

Cel mai bogat artist contemporan Damien Hirst – cu o avere estimată la 215 milioane de lire, și cea mai bănoasă galerie Gogasian – cu un profit de 925 milioane de dolari în 2012, se despart după 17 ani de colaborare, ne informează Georgina Adam în Financial Times. A fost o săptîmână grea pentru Gogasian: la o zi după anunțul lui Hirst, o altă artistă părăsește galeria – Yayoi Kusama, după ce controversatul Jeff Koons anunța că va avea o expoziție cu David Zwirner – competiția lui Gogasian.

sursa: www.ft.com

 

Continuă protestele împotriva contractului de sponsorizare semnat de Tate cu compania de gaz BP

Parteneriatul Tate – BP a nemulțumit mulți membri și susținători ai galeriei care protestează de doi ani încoace. Aceștia pretind că având în vedere că gigantul de gaz BP a fost amendat cu 4.5 miliarde de dolari pentru dezastrul din Golful Mexic din 2010, colaborarea aduce prejudicii codului etic impus de Tate prin documentul Tate Ethics Policy. Săptămâna trecută o scrisoare semnată de 15 membri Tate  a fost trimisă consiliului, iar vineri s-a organizat un protest audio.

sursă  www.artinfo.com

 

S-au anunțat câștigătorii Travel Photographer Of The Year Awards

Image © Felicia Simion

 

Cea mai importantă competiție de fotografie de travel – Travel Photographer of The Year Awards și-a desemnat câștigătorii anului 2012. Printre câștigători este și Felicia Simion, tânăra care se remarcă a doua oară în acest an la un concurs internațional de fotografie.

sursa: blog.academiadefotografie.ro

 

 

 

Met expune artefacte ce au constituit inspirație pentru Picasso, Brâncuși și Stieglitz

African Art, New York and the Avant-Garde -expoziția deschisă la Metropolitan Museum prezintă o colecție de artefacte africane colecționate de avantgarda din New York împreună cu fotografii, sculpturi și picturi realizate de Alfred Stieglitz, Charles Sheeler, Pablo Picasso, Francis Picabia, Diego Rivera, și Constantin Brâncuși. Aceste lucrări din Africa și avantgarda de Vest evocă contextul original în care au fost experimentate simultan acum un secol.

sursă: www.metmuseum.org