Două genuri fotografice îl definesc pe Alex Conu – http://www.conu.ro/.

Despre astrofotografie v-a povestit aici însă el a devenit cunoscut ca fotograf de modă pentru că a lucrat cu aproape toate revistele de fashion din România.

L-am invitat pe Alex Conu la office-ul Academiei de Fotografie, intrebandu-l despre: fotografia de fashion și publicitate, repere și cultură vizuală în România, cum se construiește un shooting de modă, onorarii pentru fotograf și modele, echipament, despre importanța printului și i-am cerut la final un sfat pentru fotografi în ascensiune. Spicuim câteva gânduri din video-ul afișat mai jos:

”Îți trebuie relații. Nu poți să fotografiezi modă dacă nu cunoști oamenii din modă.”

”Mie mi se pare că în România, nu avem repere în fotografie. Mulți fotografi care încep astăzi să fotografieze nu au repere fotografice. Oamenii nu știu ce s-a întâmplat în istoria fotografiei, nu știu de ce o fotografie este bună sau rea.”

”Fotografia trebuie s-o simți și s-o vezi într-un lumină ok. …Mie mi se pare că imaginea printată are un impact mai are decât cea de pe monitor. De aceea fotografiile mele cu stele, cu avione, fotografiile de modă țin să mi le printez pentru mine. Țin să am acasă printuri cu imaginile mele ca să mă pot uita la ele așa cum făcem când fotografiam pe film.”