Pentru prima data in istoria fotografiei digitale a fost lansat un aparat foto complex, complet. Sony Alpha 99 isi depaseste nu numai limitele, dar si concurentii. Asteptat, prea mult asteptat, a aparut, in cele din urma un Full Frame marca Sony, care nu continua tehnica DSLR de la Alpha 900 sau Alpha 850. E un SLT cu un senzor Exmor de 24,3 milioane de pixeli (la fel ca si Nex 7). Are un sistem dublu AF (19+102 puncte), facandu-l primul sistem AF din lume cu doi senzori AF cu detectie faza. Pentru videografi Sony Alpha 99 are vesti bune: inregistrarea stereo, pe canale L si R diferentiat. Intrare casca. Iar daca nu mai vedeti bine, ca mine, vizorul XGA OLED va ajuta mult.

Aparatul nu e usor, dar sta bine in mana. Are nenumarate functii, un design robust, un feeling placut. Da, m-a incantat!

Si aparatele mirrorless din familia NEX au fost „modernizate”. Personal fotografiez cu un NEX 7 si ma satisface, mai ales in domeniul fotoreportajului. Daca sunteti curiosi cum functioneaza si doriti sa „manuiti” un asemenea aparat, dar si alte NEX-uri, va invit la workshopul Street Photograhy.

Unul dintre cei mai importanti fotografi romani contemporani, domnul Dinu Lazar, a fost „omul zilei”. A prezentat si a explicat in ce constau noutatile de la Sony, de ce anume sunt capabile Alpha 99, Nex 5R, Nex 6, apreciind functiile si calitatea aparatelor. Am filmat prezentarea, din care reies cele mai importante repere. Merita vazut. Asezati-va confortabil in fotoliu, nu e tocmai scurt.

 

 

Lansarea – organizata perfect de Smart Point  – a avut loc intr-un loc surpriza: la Clubul de echitatie Baneasa (Str. Jandarmeriei nr. 2), invitatii fiind fotografi, bloggeri renumiti, oameni din Marketing si PR.

Cei plus-minus 100 de invitati au avut mana ocupata cu cate un aparat Sony Alpha 99, sau Nex 6 ori Nex 5 R, si obiective luminoase, „rapide”, absolut necesare fotografierii superbilor cai de rasa care au facut acrobatii si sarituri spectaculoase in fata senzorilor Exmor!

A urmat un extraordinar moment fotografic: patru fotomodele de lux au pozat langa caii majestuosi. Va puteti imagina ce a iesit? Delir, in sensul bun al cuvantului.

 

Serata a fost intrerupta de bunatati culinare miniaturale, pour les conaisseurs…, si desigur de fine sarituri feminine!

 

Toata lumea s-a simtit minunat intr-o asemenea atmosfera:

Unii nu au ratat ocazia de a se fotografia cu admirabilele modele…


Ce face Sony? Make Believe.