Ce-i trebuie unui fotograf pentru o intalnire cu un client? In afara de o excelenta stare de spirit: o tinuta decenta, o tableta pe care sa-si prezinte portofoliul si un smartphone, ca cele clasice s-au epuizat. In ultima vreme au aparut multe lucruri bune si interesante in materie de gadgeturi, si e bine asa. Trendul continua, clientii cumpara! Cel mai ravnit brand este Apple, cu mult stilatul iPhone si iPad, insa nu fara inconveniente: no USB & SD, no dual sim, pretul e mare DAR sistemul de operare este exceptional!

Imediat vine Samsung, cu Android, stilizat, scump. Multi indivizi infometati de „a avea”, indiferent daca au nevoie sau nu – se opresc la brandurile de mai sus, chiar daca Sony a lansat recent o tableta care face concurenta serioasa celor doua surori de mai sus. Totusi, exista si o cale de mijloc, iar pentru a o „accesa” – va propun un exercitiu: sa ne uitam peste gard, sa vedem ce fac vecinii cu acelasi tip de gadget, mai putin monitorizat, mai ieftin, mai necunoscut, deocamdata.

Cum ma ridic pe varful degetelor de la picioare intrezaresc, peste linia gardului, o firma pe care o descopar „vazand cu ochii”, la propriu. Allview.

 

Allview – un brasovean, pe numele lui original Visual Fan – a lansat azi un telefon dual sim, mare.

 

 

Tocmai bun pentru cine citeste cu ochelari, sau isi verifica des emailurile, ori e conectat neintrerupt la FB. Tocmai bun pentru unul ca mine care are un numar pe Orange si altul pe Vodafone. Allview P6 Stony Dual Sim are un ecran considerabil: 4,65 inchi Super Amoled Plus HD, sistemul de operare: Android 4.0.4. Ice Cream Sandwich, iar Berry se numeste noua interfata grafica.

Probabil se misca repede, inca nu l-am testat, dar procesorul Cortex A9 Dual Core il recomanda, pe langa WiFi, 3G, o memorie de 4GB si camera foto de 8 MB. Un mare plus imi pare a fi aplicatia Bitdefender Mobile Security gata instalata! Bun, nu va mai plictisesc cu datele tehnice. Vedeti aici filmul de lansare, usor lung dar explicit.

Al doilea gadget este o tableta: Allview 3 Connect.

Marimea: 9,7 inchi, rezolutia 1024×768, procesor Cortex A9, camera 8 MP, WiFi, 3G si mai ales GPS incorporat.

Preturile inca nu sunt „batute in cuie”, am inteles totusi ca tableta va costa 1200 Lei, telefonul 1500 Lei, si apar in 2-3 saptamani pe piata.

Azi l-am cunoscut si intervievat pe domnul Lucian Peticila, motorul de la Allview:

Asa ca fotograful roman se va putea duce la intalnire cu gadgeturi noi, performante si mai ieftine decat suratele lor din comert. Doar pe costum va plati mai mult!

Succes!