Un fotograf – amator sau profesionist – are cheltuieli permanente! Nu numai cu aparatul foto, obiective, blitz-uri, accesorii, computer, software si mai stiu eu ce, dar si cu memoriile externe, unde sa-si faca back-up la fisierele digitale, numite popular: poze.

Personal am achizitionat in ultimii 3 ani 10 HDD-uri externe, unele mici si portabile, altele „mari si de birou”, toate cu USB 3 si nu mai mici de 1 TB, dar nu mai mari de 4 TB. E zadarnic sa va spun ca toate sunt pline si trebuie sa mai achizitionez cateva memorii externe, cu toate ca mai nou am achizitionat si un pachet de Clod Drive nelimitat, de la Amazon.

Totusi, o memorie externa e intotdeauna extrem de necesara, dar sa fie rapida si sigura. Iar sistemul SSD e cel mai rapid din lume, la ora actuala!

Samsung SSD T3 www.academiadefotografie.ro

Iata ca Samsung s-a gandit la ceva foarte bun. Stirea suna asa:

Samsung Electronics a anunțat SSD-ul portabil T3, un dispozitiv SSD extern, de dimensiuni reduse, ce oferă o capacitate de stocare multi-terabyte. Dezvoltat cu tehnologiile Samsung Vertical NAND (V-NAND) și SSD TurboWrite, noul T3 aduce performanțe ridicate, permițând utilizatorilor, creatorilor de conținut și profesioniștilor din segmentul de business să transfere rapid și ușor conținut multimedia de mari dimensiuni între dispozitive.

T3 permite viteze de transfer foarte rapide cu ajutorul citirii secvențiale și vitezelor de scriere de până la 450 MB/s prin interfața USB 3.1, care este de până la patru ori mai rapidă comparativ cu soluțiile alternative de HDD extern*.